Review – Kingston HyperX Predator 240GB PCIe M.2

Scris de: , in categoria: Memorii & Stocare, in 26 October, 2015.

Concluzii

 
In momentul de fata, HyperX Predator 240GB este disponibil in magazinele din Romania pentru ~1150 RON, cu adaptorul HHHL inclus in pachet, respectiv ~1060 RON fara adaptor. Modelul de 480GB are un pret dublu (~2400 RON cu adaptor, 2330 fara adaptor) si beneficiaza de pe urma vitezelor de scriere semnificativ mai mari. Ca si solutie simpla, pentru un notebook sau pentru orice platforma dotata cu un conector M.2 (sau pur si simplu cu un slot PCI-E minim 4X in plus), versiunea de 480GB este ideala, deoarece asigura compatibilitatea cu un numar cat mai mare de platforme.

Pe de alta parte, pentru performanta maxima, puteti la fel de bine achizitiona doua HyperX Predator 240GB. In configuratie RAID tot 480GB veti avea la dispozitie pentru stocare, insa vitezele de transfer vor fi semnificativ mai mari. Singura problema este ca nu toate platformele suporta RAID de SSD-uri M.2, mai ales ca mediu de stocare bootabil pentru sistemul de operare. Iar daca ne referim strict la platforma Z170, nu vad de ce nu am uitiliza un SSD NVMe daca tot dorim sa obtinem cele mai bune rezultate (ma rog… in afara de disponibilitate, desigur).

Dincolo de aceste considerente, HyperX Predator PCI-E reprezinta apogeul SSD-urilor consumer PCI-E in epoca pre-NMVe. Un astfel de drive este compatibil cu toate platformele importante de pe piata si aduce viteze greu de atins de majoritatea solutiilor consumer existente in acest moment in magazine. Indiferent ca vreti sa impingeti la maxim performanta notebook-ului sau a PC-ului vostru, HyperX Predator 240GB este o solutie demna de luat in calcul si fata de alte solutii similare ca performante, are un mare avantaj – este disponibil in stoc, in magazinele din tara noastra.

 

 
Outro

Comentarii

14 comentarii la: Review – Kingston HyperX Predator 240GB PCIe M.2

  1. kvarq a scris pe:

    Am observat ca nu este prezenta placa video in sistemul de test.
    Configuratiile PCI Express (Haswell/Skylake): 1×16 sau 2×8 sau 1×8+2×4

    Prin urmare, cand se monteaza un asemenea device impreuna cu o singura placa video, aceasta din urma nu mai beneficiaza de toate lane-urile, deci in loc de x16 va fi x8, corect? Iar in cazul unui SLI si un SSD pe M2 o placa video ar merge x8 si o alta x4.

    Se spune ca diferentele ar fi marginale in cazul unei placi video…
    Dar ar fi interesant daca ati putea constata exact aceste diferente – sa prezentati cateva teste sintetice Firestrike/Valley si jocuri.

  2. Monstru Post author a scris pe:

    Nu am specificat placa video pentru ca nu este relevanta. Am folosit un GTX 980.

    In cazul platformei Z170, avem 16 lane-uri PCI-E 3.0 care se conecteaza direct la procesor si 20 de lane-uri PCI-E care se conecteaza la chipset. Conectarea unui SSD pe PCI-e taie doua conexiuni S-ATA Express, conectarea a inca unui SSD taie inca doua conexiuni S-ATA Express.

    Nu poti face SLI cu PCI-E 4x. |Conform cerintelor Nvidia, SLI-ul se poate face intre doua placi conectate la 16x/16x sau 8x/8x…

  3. Madalin Calugaru a scris pe:

    Salut!
    Mi-ar fi placut sa vad si niste teste in jocuri cu un ssd pe sata si aceste ssd-uri montate atat pe slotul m2 cat si pe PCI.

  4. Monstru Post author a scris pe:

    Teste in jocuri??

    Nu exista nici o diferenta intre conectarea pe M.2 sau pe slotul PCI-E deoarece magistrala utilizata pentru transmiterea datelor este aceeasi – PCI-E.

  5. Madalin Calugaru a scris pe:

    Nu stiam ca nu exista diferenta intre M2 si PCI.
    Dar eram curios cu cat influenteaza in jocuri Fps-urile un astefel de SSD.

  6. Monstru Post author a scris pe:

    Madalin – SSD-urile influenteaza timpii de incarcare, nu framerate-ul.

    M.2 este un conector, PCI-E este o interfata. Pe conector M.2 putem conecta SSD-uri care comunica prin interfata S-ATA sau SSD-uri care comunica prin interfata PCI-E. In cazul de fata, SSD-urile noastre comunica prin PCI-E.

    Prin urmare, indiferent daca le-am fi conectat pe M.2 sau am fi utilizat adaptorul HHHL pentru a le conecta la un slot PCI-E, performanta ar fi fost aceeasi, deoarece interfata utilizata este aceeasi – PCI-E.

  7. Horatiu a scris pe:

    Cu conetorii M.2 de pe placile de baza cu chipset Z170 se poate ajunge pana la 32gb/s “Data Transfer”?

  8. Monstru Post author a scris pe:

    Un lane PCI-E 3.0 are o latime de banda de 985 MB/s. 16 lane-uri (PCI-E x16) au o latime de banda de 15.75 GB/s. Momentan SSD-urile PCI-E folosesc 4 lane-uri PCI-E, deci pot atinge o viteza teoretica de 3940 MB/s …

  9. Horatiu a scris pe:

    Si de ce producatorii speficica ca ssd-urile montate pe un conector M.2 pot atinge un transfer de date de pana la 32gb/s?

  10. Monstru Post author a scris pe:

    Pentru ca 32Gb/s inseamna ~3940MB/s (4GB/s). Gb inseamna Giga biti…GB inseamna Giga bytes. 1byte = 8 biti…

  11. Horatiu a scris pe:

    Am inteles.Mersi pentru aceste informatii!

  12. Georgescu Vlad-Cristian a scris pe:

    Salutare!
    Recomandati un SSD cu noul controller PHISON PS3109-S9 sau sa merg tot pe SandForce?
    Am de ales intre un Corsair Force LS 120Gb, Kingstone HyperX Fury 120Gb si Kingstone Now V300 tot de 120Gb

  13. Liviu a scris pe:

    Pe TLC si este asa de rapid ?! Wow … inseamna ca au ajuns la un nivel :)) . Frumos review . Multumim

  14. Va salut.Am avut un intel i7 4790k 16 gb ddr3 un asrock h97 si un ssd kingston 250gb am zis sa fac un upgrade si am cumparat un intel i7 5290k asrock x99m extreme 4 32 gb ram ddr4 si desigur KINGSTON HYPERX PREDATOR 240 gb primul lucru care ma deranjeaza este ca buteaza foarte greu pana ajunge pe desktop(si da ma deranjeaza asta chiar daca nu asta inseamna performanta pc-ului)daca dau restart la ambele pc-uri cel mai nou ramane in urma cu 15 secunde imi poate explica si mie va rog frumos de ce ?Multumesc frumos.(Acelasi windows 7 ultimate pe ambele.

Lasa-ne un comentariu: