Review – Kingston KC1000 NVMe PCIe SSD 480GB

Scris de: , in categoria: Memorii & Stocare, in 21 November, 2017.

Sistemul de test

Platforma de test

CPU

Core i7 7700K

Placa de baza

MSI Z270 XPower Gaming Titanium

Racire

Corsair H110i GTX

Memorii

16GB G.Skill TridentZ 3866MHz CL18

OS SSD

Corsair Neutron GTX 240GB

Sursa

Seasonic Prime Titanium 850W

Carcasa

Dimastech Benchtable Mini v1.0

Temp ambient

24 oC

Frecventa CPU

4500MHz

Sistem de operare

Windows 10 x64

Pentru a testa performanta SSD-urilor fara a fi limitati din cauza sistemului de test, am ales o platforma de ultima generatie alcatuita din procesorul Intel Core i7 7700K si placa de baza MSI Z270 XPower Gaming Titanium. Racirea procesorului a fost asigurata de AIO-ul Corsair H110i GTX, coolerul standard pentru platforma de test, in timp ce alimentarea sistemului a fost realizata de excelenta Seasonic Prime Titanium 850W.

Tot pentru a obtine rezultate optime am folosit ca sistem de operare Windows 10 Pro 64bit cu ultimele update-uri, in timp ce SSD-ul a fost conectat direct la PCH printr-un port M.2 dedicat. SSD-ul primar de pe care a rulat sistemul de operare a fost un Corsair Neutron GTX 240GB. Pentru o repetabilitate cat mai buna a testelor, SSD-ul a fost conectat ca drive secundar la sistem. Testarea a inceput de fiecare data dupa un Secure Erase, iar testele au fost rulate de fiecare data in aceeasi ordine pentru a putea compara rezultatele cu cele obtinute de alte SSD-uri testate de-a lungul timpului.

 

 

Comentarii

12 comentarii la: Review – Kingston KC1000 NVMe PCIe SSD 480GB

  1. Dumitrescu Marian a scris pe:

    480 gb la 12 mil?astia sunt sanatosi la cap?ai bagat 4 jocuri sa umplut.sincer ma doare in cot de specigicatii daca gunoaiele astea au sub un tb.mai trist este ca in 2017 mai apar hdd de 120 240 etc.minimul ar trebuii sa fie 3 4 tb.la preturi decente nu bataia dr joc de azi.sunt telefoene cu 256 gb interni si 8 nuclee

  2. Monstru Post author a scris pe:

    Nu te forteaza nimenis a cumperi un SSD NVMe. Vrei capacitate – cumperi un SSD S-ATA. Vrei viteza mai mare… costa… Cam asta este economia de piata, din pacate

  3. Dumitrescu Marian a scris pe:

    Problema e ca si un ssd sata de 1 tb costa o avere,nu mai zic de cele de 2 tb.Sa nu ma intelegi gresit, eu am comentat referitor la pret si capacitate nimic legat de reviewul tau.Felicitari pentru articolele tale si mult succes in continuare.

  4. Niko a scris pe:

    Din punctul meu de vedere achizitionezi un SSD NVMe pentru a rula diferite programe sau sistemul de operare si nicidecum pentru jocuri. Intradevar pretul este mare pentru uunii care traiesc in RO, dar potentialul acestui ssd nu este de neglijat atunci cind ai cu adevarata nevoie de asa ceva. Pentru jocuri exista alternative : ps4, xbox x, N switch.

  5. Wakko a scris pe:

    @Dumitrescu Marian. Daca tot nu e bun pretul. Recomand sa cauti 960evo 500Gb e la 1150~. Oricum dragut produs

  6. Eu am avut probleme directe sau indirecte cu stickuri, memorii, carduri si ssd-uri kingston, de diferite grade de calitate si vreau sa spun ca nu vreau sa fiu constient ca sunt in aceeasi camera cu un produs kingston.

    In afara de un produs, pe care l-am vandut de mult (despre a carui durata de viata nu stiu nimic), nu a supravietuit nimic fabricat de kingston pe care l-am achizitionat. Nu mai spun nimic despre bait’n’switch-urile pe care le-au facut la produsele value.

    Am o lehamite asemanatoare, dar poate putin mai domolita fata de produse Asus sau Acer.

  7. Cristi a scris pe:

    FFolosesc un ssd pentru editare foto/video. pentru fullhd, un SSD sataIII este suficient, in schimb, daca vrei 4K, este necesar unul NVMe. Mai ales daca si obtii venituri din aceasta activitate. IN CONCLUZIE: ca in orice domeniu- faci bani- iti cumperi “scule” de ccalitate! Pentru acasa, la aceiasi bani, iei un ssd sata III de 480/500 gb + un hdd de 2/3 tb si nu te mai plangi ca nu ai spatiu! Repet, astfel de produse sunt folosite ca sa “”produca” bani!

  8. Dumitrescu Marian a scris pe:

    Ce sa fac cu un ssd de 500 gb prietene fie el si 960 evo?ai bagat 4 jocuri sa umplut.momentan am un ssd de 500 nu asta e problema.Cristi daca te fac prost te superi sigur:indiferent ca faci editari gaming sau oau prajite 11 mil pe un rahat de 500 gb este exagerat rau.majoritatea producatorilor sunt precum politicienii se bazeaza pe prostie bagam orice pret prosti se gasesc destui sa cumpere.ia sa nu mai cumpere nimeni timp de 1 an sa stea cu ele pe rafturi sa vezi cum ar reduce preturile.

  9. Monstru Post author a scris pe:

    Marian – putem sa ne exprimam si fara insulte, te rog?

  10. Cristi a scris pe:

    Prietene, eu nu te-am jignit, puteam sa spun si eu ca esti idiot si prost. Faci ce vrei cu banii tai, din nou o spun cine face bani are nevoie de asa ceva cine nu da 400 de lei pe 3 tb si gata!

  11. Dacus a scris pe:

    Felicitări pentru review.
    În viața reală, dacă nu lucrezi intensiv cu SSD-ul, nu bagi de seamă diferența de viteză dintre tipurile de SSD.

    Mai importantă cred eu că e fiabilitatea în ceea ce privește SSD-urile, lucru care nu se poate descoperi după un review.
    Mai e o chestie pe care am observat-o din review-uri și care nu e deloc de neglijat, adică temperatura pe care o degajă aceste SSD-uri NVMe, mai precis controller-ul lor. Am văzut cazuri de temperaturi de 90 de grade sau mai mult (unele depășesc în sarcină 100 grade!).

    Problema este că majoritatea plăcilor de bază au slotul M2 între procesor și slotul PCIe al plăcii video (ăstea mai noi le au între sloturile PCIe). Nu-i de colea să mai pui între ele o sursă de căldură care se încinge la peste 90 de grade.

    Mă gândeam să-mi mai iau un SSD (NVMe) – pentru jocuri :). Mai am un Samsung 840 EVO 250 GB pentru SO. N-am știut cât de mult ocupă jocurile pe HDD până nu am verificat spațiul în vederea achiziției SSD-ului – peste 300 GB!
    Am studiat problema și când am văzut temperaturile SSD-urilor NVMe (eu am răcire pe aer) și apoi și prețurile, mi-am luat până la urmă un Samsung 840 Pro de 256 GB SATA (la SH cu 7 terra scriși – începe să se ducă de pe la 600 terra și moare la 2000 terra! e un review pe net) la mai puțin de jumătate de preț. Bineînțeles, ca să mă încadrez în spațiu (strâmt domne’, strâmt) am lăsat jocurile pe care nu le (prea) joc pe HDD.

    Nu zic nu, sunt performante SSD-urile NVMe, dar diferența se vede numai dacă le folosești intensiv. Și dacă le folosești intensiv se încing ca naiba.
    Am văzut mod-uri cu radiatoare pentru chipset-uri. Studiasem problema și mă gândeam să-mi iau împreună cu SSD-ul, acu’ nu mai e cazul. Și aici era cu cântec. Își mai dau unii cu stângul în dreptu’ – “MSI’s M.2 “Heat Shield” Increases SSD Temperature” :))

    Cred că trebuie să investiți într-un FLIR pentru testele viitoare :))

  12. Cristi a scris pe:

    De acord cu Dacus, eu folosesc radiatoare proprii pentru NMVE, bineinteles supradimensionate (confectionate dintr-un radiator de northbridge de la un P4 cu inaltimea de 3cm). Am lipit radiatorul direct pe eticheta cu banda dubluadeziva, drept rezultat temperatura a scazut de la 85 grade la max. 65 grade

Lasa-ne un comentariu: