Review – Kingston KC3000 PCIe 4.0 NVMe M.2 SSD
Rezultate
Asa cum am vazut in momentul in care am testat Sabrent Rocket 4 Plus 2TB, respectiv MSI Spatium M480, noul Phison E18, cuplat cu memorie TLC 3D NAND pe 96 de straturi, ofera cele mai ridicate viteze secventiale de scriere si citire pe care le-am vazut pana acum, depasind chiar si cea mai noua de generatie de SSD-uri de la Samsung. De asemenea, numarul de operatii pe secunda este absolut impresionant, SSD-urile PCI-E 4.0 de ultima generatie obtinand rezultate pe care pana nu de mult le vedeam doar in segmentul enterprise.
In aceste conditii, in momentul in care deja am ajuns la cel de-al treilea SSD PCI-E 4.0 (Gen 2) testat, ne-am gandit ca nu ar strica sa comparam direct cele trei modele. Astfel, am retestat modelul Sabrent utilizand cea mai noua versiune de Crystal Disk Mark (in momentul review-ului initial era disponibila doar versiunea cu numarul 7), am centralizat rezultatele si a rezultat comparatia de mai jos.
Evident, cele trei solutii utilizeaza hardware similar, in speta acelasi controller si aceeasi memorie 3D NAND, insa pot exista diferente in cazul memoriei cache (cantitate si frecventa), dar mai ales in cazul firmware-ului, pe care fiecare producator si-l optimizeaza separat.
Iar Kingston KC3000 reuseste sa faca o figura frumoasa, obtinand rezultate excelente in testele noastre, ceea ce il propulseaza in topul celor mai rapide SSD-uri testate de noi vreodata. Astfel, Kingston KC3000 reuseste sa intreaca cele doua modele testate de noi anterior in majoritatea testelor, ceea ce, trebuie sa recunoastem, reprezinta o performanta demna de invidiat.
Mai mult decat atat, daca nu utilizam heatsink-ul placii de baza, temperatura SSD-ului se stabilizeaza in jurul valorii de 71 oC, insa marea majoritate a utilizatorilor vor monta Kingston KC3000 sub radiatorul placii de baza, unde acesta nu trece de 48 oC.
Comentarii
Niciun comentariu la: Review – Kingston KC3000 PCIe 4.0 NVMe M.2 SSD
Pingback: Review – Kingston KC3000 PCIe 4.0 NVMe M.2 SSD | Stiri IT & C