Review – OCZ Vector 180 240GB & 480GB

Scris de: , in categoria: Memorii & Stocare, in 18 December, 2015.

OCZ SSD Guru

 

Batranul OCZ SSD Toolbox a fost inlocuit de curand cu SSD Guru, un program de monitorizare si optimizare mult mai simplu si usor de folosit. Pe prima pagina avem tot ceea ce ne intereseaza aranjat pentru a fi cat mai usor de citit: SSD Health, temperatura, update de firmware, spatiul liber existent precum si informatii detaliate despre sistem in general.

 

snaphsot0008

snaphsot0009

snaphsot0010

 

La tab-ul de Tuner avem SSD Tuner unde putem declansa operatiunea de Trim manual (desi in mod normal aceasta este realizata de catre sistemul de operare) si putem seta un spatiu aditional de over-provisioning. Rezervand un spatiu aditional de 10% ne putem asigura de faptul ca performanta si viata memoriilor NAND nu este afectata atunci cand spatiul de pe SSD se aproprie de 0. Daca avem in permanenta suficient spatiu liber pe SSD nu vom observa beneficii prin suplimentarea spatiului de over-provisioning.

Daca SSD-ul OCZ este folosit ca drive de boot vom putea accesa si OS Tuner care ne permite optimizarea sistemul de operare pentru lucrul cu SSD-ul folosind 3 preset-uri (Reliability, Performance, Capacity) sau Custom. In functie de ceea ce alegem putem jongla cu optiuni ca Boot graphics, Pre / Superfetch, Search indexing, putand chiar dezactiva functia de hibernare salvand astfel spatiu pretios.

 

snaphsot0012

 

La tab-ul Maintenance putem porni operatiunea Secure Erase, daca nu este disc de sistem, desigur. La nevoie, putem folosi si un stick USB pentru a pune pe el o versiune bootabila de SSD Guru.

 

snaphsot0013

snaphsot0014

snaphsot0015

snaphsot0016

 

Comentarii

Un comentariu la: Review – OCZ Vector 180 240GB & 480GB

  1. Daniel Uta a scris pe:

    850 pro vine cu o garantie de 10 ani, daca nu ma insel. 🙂

Lasa-ne un comentariu: