Review – Patriot Viper Xtreme 5 32GB DDR5 8200MHz C38

Scris de: , in categoria: Memorii & Stocare, in 18 March, 2024.

 

Patriot Viper Xtreme 5 32GB DDR5 8200MHz C38 sunt livrate intr-o cutie din carton, in care gasim un blister de plastic. In pachet sunt incluse cele doua stick-uri, protejate de doua radiatoare din aluminiu, care flancheaza partea superioara din plastic de culoare rosie. Negru si rosu pare sa fie combinatia de culori la care apeleaza producatorii atunci cand un produs este dedicat gamerilor sau entuziastilor, iar Patriot nu fac exceptie de la aceasta regula nescrisa.

Kiturile de memorie Patriot Viper Xtreme 5 sunt compatibile atat cu platforme Intel, cat si cu platforme AMD, insa profilele SPD sunt exclusiv XMP 3.0 (fara suport EXPO). La fel ca si la celelalte kituri Patriot, modelul testat astazi are pe langa profilul XMP principal (8200MHz CL38) inca 2 profile (8000MHz CL38 si 7800MHz CL38) pentru cazul in care sistemul nostru nu este capabil de o frecventa atat de ridicata.

Fiind o serie dedicata in special overclocking-ului, Patriot Viper Xtreme 5 beneficiaza de un design care faciliteaza indepartarea rapida a radiatoarelor. Dupa ce scoatem cele 4 suruburi, putem ajunge la IC-urile Hynix A-die (cu insemnarile de pe ele sterse in cazul modelului de fata) dar si la PMIC-ul integrat (Power Management IC). PCB-ul elegant de culoare neagra este alcatuit din 10 layere, pentru a ajuta cat mai mult la obtinerea frecventelor ridicate, in timp ce PMIC-ul poate fi deblocat pentru a putea aplica tensiuni de alimentare mai ridicate, pentru overclocking.

 

 

Comentarii

2 comentarii la: Review – Patriot Viper Xtreme 5 32GB DDR5 8200MHz C38

  1. Fekete Tibor a scris pe:

    Acest aspect cu degradarea CPU-ului mi se pare interesant, ceea ce acum ceva ani parea oarecum un mit de pe forums, acum vad ca e mentionat de-a binelea in reviews.
    Poate fi si scaderea MC SP un semn ca se degradeaza IMC? Stiu ca nu e fix si difera nu doar de la un bios la altul, ci si de la o rulare la alta, dar de la 88 la 72 intr-un an cred ca e mare diferenta… Si culmea nu am rulat decat la XMP 7200MHz (prima data am avut 2x16GB acum am 2x24GB).

    Mai sunt si alte lucruri care se degradeaza la CPU? Observ ca a trebuit sa cresc voltaj pentru stabilitate de-a lungul unui an, de la 1.34V la 1.44V+ acum, pentru aceleasi frecvente, chiar daca am revenit la biosi mai vechi (FirmWare ramane la fel, ar fi ciudat sa fie el “culprit”).

  2. matose Post author a scris pe:

    Da, scaderea MC SP poate fi si ea un indicator al degradarii. Insa versiunea de BIOS si ME afecteaza si ea destul de mult comportamentul in overclocking si stabilitatea memoriilor. Odata facut upgrade la ME prin instalarea unui BIOS mai nou nu se poate reveni la o versiune anterioara…

Lasa-ne un comentariu: