Review – Patriot Viper Xtreme 5 48GB DDR5 8200MHz C38

Scris de: , in categoria: Memorii & Stocare, in 27 March, 2024.

Patriot Viper Xtreme 5

 

Dupa o lunga absenta de pe piata memoriilor dedicate overclockerilor, cei de la Patriot au calcat serios pedala incepand cu generatia DDR5, impresionand atat prin performanta, cat si prin excelentul raport pret / performanta. Dupa ce am vazut acum cateva saptamani cum se comporta un kit Patriot Viper Xtreme 5 non-RGB de 32GB certificat pentru o frecventa DDR5 8200MHz out-of-the-box, astazi a venit momentul sa vedem un kit nebinar din aceeasi familie, tactat la aceeasi frecventa.

Ca si fratele sau de capacitate mai mica, Patriot Viper Xtreme 5 48GB DDR5 8200MHz C38 beneficiaza de cel mai strict binning existent pentru un kit retail Patriot, prin urmare avem de-a face cu cele mai bune IC-uri Hynix M-die de 24biti disponibile in acest moment pe piata. Lipsa RGB-ului elimina si mare parte din interferentele de pe PCB, adaugand un plus de stabilitate la frecvente ridicate, acest lucru ducand de altfel si la un pret ceva mai accesibil decat al unui model echivalent echipat cu RGB.

 

 

Comentarii

2 comentarii la: Review – Patriot Viper Xtreme 5 48GB DDR5 8200MHz C38

  1. Cristi a scris pe:

    De ce nu testati memoriile la 8Ghz si pe platforma AM5 pentru a vedea diferențele intre AMD si Intel?

  2. matose Post author a scris pe:

    Diferenta la ce anume? Nu testam performanta in review-urile de memorii, ne concentram pe overclocking si pe scalarea frecventei / latentelor cu tensiunea de alimentare. Singurele procesoare AM5 pe care urca memoriile cum trebuie sunt Ryzen 8000G insa testarea pe aceasta platforma nu are relevanta in acest moment dupa cum am explicat si aici.

Lasa-ne un comentariu: