Review – Patriot Viper Xtreme 5 48GB DDR5 8200MHz C38

Scris de: , in categoria: Memorii & Stocare, in 27 March, 2024.

 

Patriot Viper Xtreme 5 48GB DDR5 8200MHz C38 sunt livrate intr-o cutie din carton, in care gasim un blister de plastic. In pachet sunt incluse cele doua stick-uri, protejate de doua radiatoare din aluminiu, care flancheaza partea superioara din plastic de culoare rosie. Negru si rosu pare sa fie combinatia de culori la care apeleaza producatorii atunci cand un produs este dedicat gamerilor sau entuziastilor, iar Patriot nu fac exceptie de la aceasta regula nescrisa.

Kiturile de memorie Patriot Viper Xtreme 5 sunt compatibile atat cu platforme Intel, cat si cu platforme AMD, insa profilele SPD sunt exclusiv XMP 3.0 (fara suport EXPO). La fel ca si la celelalte kituri Patriot, modelul testat astazi are pe langa profilul XMP principal (8200MHz CL38) inca 2 profile (8000MHz CL38 si 7800MHz CL38) pentru cazul in care sistemul nostru nu este capabil de o frecventa atat de ridicata.

Fiind o serie dedicata in special overclocking-ului, Patriot Viper Xtreme 5 beneficiaza de un design care faciliteaza indepartarea rapida a radiatoarelor. Dupa ce scoatem cele 4 suruburi, putem ajunge la IC-urile Hynix M-die (marcate in cazul modelului de fata) dar si la PMIC-ul integrat (Power Management IC). PCB-ul elegant de culoare neagra este alcatuit din 10 layere, pentru a ajuta cat mai mult la obtinerea frecventelor ridicate, in timp ce PMIC-ul poate fi deblocat pentru a putea aplica tensiuni de alimentare mai ridicate, pentru overclocking.

 

 

Comentarii

2 comentarii la: Review – Patriot Viper Xtreme 5 48GB DDR5 8200MHz C38

  1. Cristi a scris pe:

    De ce nu testati memoriile la 8Ghz si pe platforma AM5 pentru a vedea diferențele intre AMD si Intel?

  2. matose Post author a scris pe:

    Diferenta la ce anume? Nu testam performanta in review-urile de memorii, ne concentram pe overclocking si pe scalarea frecventei / latentelor cu tensiunea de alimentare. Singurele procesoare AM5 pe care urca memoriile cum trebuie sunt Ryzen 8000G insa testarea pe aceasta platforma nu are relevanta in acest moment dupa cum am explicat si aici.

Lasa-ne un comentariu: