Review – Patriot Viper Xtreme 5 RGB 48GB DDR5 7600MHz C36

Scris de: , in categoria: Memorii & Stocare, in 26 October, 2023.

 

Patriot Viper Xtreme 5 RGB 48GB DDR5 7600MHz C36 sunt livrate intr-o cutie din carton, in care gasim un blister de plastic. In pachet sunt incluse cele doua stick-uri, protejate de doua radiatoare din aluminiu, care flancheaza difuzorul discret, montat deasupra LED-urilor RGB. Asa cum va povesteam si mai devreme, in momentul de fata in seria Patriot Viper Xtreme 5 RGB sunt disponibile 2 modele nebinare cu capacitatea de 48GB, mai precis 7600MHz – modelul primit de noi la teste – si 8000MHz.

Kiturile de memorie Patriot Viper Xtreme 5 RGB sunt compatibile atat cu platforme Intel, cat si cu platforme AMD, insa profilele SPD sunt exclusiv XMP 3.0 (fara suport EXPO), iar iluminarea poate fi controlata cu ajutorul utilitarului pus la dispozitie de catre producatorul placii de baza (AURA Sync, RGB Fusion 2, RGB Mystic Light sau ASRock Polychrome Sync) sau cu utilitarul propriu Viper RGB Sync, ajuns la versiunea 3.0.

Fiind o serie dedicata in special overclocking-ului, Patriot Viper Xtreme 5 RGB beneficiaza de un design care faciliteaza indepartarea rapida a radiatoarelor. Dupa ce scoatem cele 4 suruburi, putem ajunge la IC-urile Hynix M-die (in cazul modelului de fata), PMIC-ul integrat (Power Management IC), dar si la circuitele de control ale iluminarii ARGB. PCB-ul elegant de culoare neagra este alcatuit din 10 layere, pentru a ajuta cat mai mult la obtinerea frecventelor ridicate, in timp ce PMIC-ul poate fi deblocat pentru a putea aplica tensiuni de alimentare mai ridicate, pentru overclocking.

 

Comentarii

Lasa-ne un comentariu: