Review – Plextor EX1 128GB Portable USB 3.1 SSD

Scris de: , in categoria: Memorii & Stocare, in 29 March, 2017.

Rezultate

 

Performantele in transfer secvential sunt peste specificatii, in ATTO stick-ul nostru atingand valori maxime de 568 MB/s la citire si aproape 531 MB/s la scriere, in timp ce in Crystal Disk Mark avem 560 MB/s la citire si aproape 520 MB/s la scriere. Vitezele de transfer 4K nu sunt la nivelul lui Samsung T3, in schimb atunci cand trecem la QD mari Plextor EX1 ne arata scalare in timp ce T3 nu (probabil ca este o problema cauzata de bridge-ul USB -> SATA folosit).

Privind rezultatele, este destul de greu de crezut ca avem de-a face cu o unitate de stocare USB 3.1, mai ales una atat de mica si usoara precum Plextor EX1. 29k IOPS la citire si 21k IOPS la scriere sunt rezultate foarte bune, mai ales daca ne gandim ca vom folosi EX1 ca dispozitiv de stocare externa pentru filme, muzica sau documente. Asta inseamna ca vom profita din plin de viteza secventiala ridicata de care da dovada noul flash drive de la Plextor.

 

 

Comentarii

4 comentarii la: Review – Plextor EX1 128GB Portable USB 3.1 SSD

 1. Alex a scris pe:

  Viteza de transfer este buna,
  – rugămintea mea ar fi sa faceți aceleași teste de viteza la SSD-uri, memorii și orice alt lucru și cu componente AMD, acum ar fi ceva …sau mergem în continuare cu Intel întotdeauna.
  Mulțumesc de înțelegere

 2. Monstru a scris pe:

  Aici oare ce testam… http://lab501.ro/featured-articles/amd-ryzen-7-1800x-overclocking-ddr4-si-nvme/10

 3. Alex a scris pe:

  Nu am zis cu răutate…, am citit și citesc cu interes articolele, știu ca va dați silința sa fiți imparțiali dar din cate vad “etalonul” multora a rămas și va rămâne Intel (nu știu pana când ), deși sincer unele procesoare AMD sunt pe aproape.

  Asta este doar părerea mea.
  Oricum felicitări pentru munca depusa și articolele scrise asa de amănunțit.
  Cu respect si o seara faina..

 4. Monstru a scris pe:

  Este normal sa testezi pe o platforma matura, pentru care majoritatea produselor au fost optimizate. PLatforma Ryzen este inca la inceput, nu o putem utiliza pe post de platforma de teste, mai ales pentru memorii (unde limita este 3200MHz pentru majoritatea placilor, respectiv 3600 pentru cateva modele). Asta nu inseamna ca nu este o platforma buna pentru acasa.

Lasa-ne un comentariu: