Review – Plextor EX1 128GB Portable USB 3.1 SSD

Scris de: , in categoria: Memorii & Stocare, in 29 March, 2017.

Concluzii

 

Plextor EX1 depaseste Samsung T3 la toate capitolele, impresionand prin portabilitate dar si prin performanta. Garantia oferita este de 5 ani, in timp ce preturile recomandate pentru Romania sunt 300 lei pentru varianta de 128GB, 500 lei pentru varianta de 256GB in timp ce modelul de 512GB urca la 900lei. Daca in cazul SSD-urilor NVMe si SATA sunt sanse destul de mici ca Samsung sa fie detronat, ma bucur sa vad faptul ca macar pe segmentul de SSD-urilor portabile competitia este in floare.

Pe viitor ma astept sa vad SSD-uri externe din ce in ce mai rapide, pentru ca pana la saturarea standardului USB 3.1 Gen 2 mai este cale lunga (1250 MB/s). Momentan, principalul impediment este consumul ridicat al controllerelor NVMe, ceea ce face imposibila alimentarea din majoritatea porturilor USB 2.0 si 3.0. Probabil ca vom vedea pe viitor un controller performant, nativ USB 3.1 Gen 2, optimizat pentru consum redus de energie.

Per total pot spune ca Plextor EX1 m-a impresionat in mod placut, capacitatea de 128GB fiind suficienta pentru transferul rapid de filme si documente, viteza si dimensiunile fiind optime pentru acest lucru. Pretul de 300 lei il situeaza sub unitatile similare ale altor producatori, chiar si sub multe stick-uri USB 3.0, capabile de maxim 300MB/s. Viitorul stocarii externe suna bine, personal abia astept sa testez un SSD extern care va depasi bariera de 600MB/s si va veni cu cablu Type-C -> Type-C livrat in pachet.

 

 

Comentarii

4 comentarii la: Review – Plextor EX1 128GB Portable USB 3.1 SSD

 1. Alex a scris pe:

  Viteza de transfer este buna,
  – rugămintea mea ar fi sa faceți aceleași teste de viteza la SSD-uri, memorii și orice alt lucru și cu componente AMD, acum ar fi ceva …sau mergem în continuare cu Intel întotdeauna.
  Mulțumesc de înțelegere

 2. Monstru a scris pe:

  Aici oare ce testam… http://lab501.ro/featured-articles/amd-ryzen-7-1800x-overclocking-ddr4-si-nvme/10

 3. Alex a scris pe:

  Nu am zis cu răutate…, am citit și citesc cu interes articolele, știu ca va dați silința sa fiți imparțiali dar din cate vad “etalonul” multora a rămas și va rămâne Intel (nu știu pana când ), deși sincer unele procesoare AMD sunt pe aproape.

  Asta este doar părerea mea.
  Oricum felicitări pentru munca depusa și articolele scrise asa de amănunțit.
  Cu respect si o seara faina..

 4. Monstru a scris pe:

  Este normal sa testezi pe o platforma matura, pentru care majoritatea produselor au fost optimizate. PLatforma Ryzen este inca la inceput, nu o putem utiliza pe post de platforma de teste, mai ales pentru memorii (unde limita este 3200MHz pentru majoritatea placilor, respectiv 3600 pentru cateva modele). Asta nu inseamna ca nu este o platforma buna pentru acasa.

Lasa-ne un comentariu: