Review – Samsung Portable SSD T3 1TB

Scris de: , in categoria: Memorii & Stocare, in 27 April, 2016.

Samsung Portable SSD T3 1TB

 

In ultimii ani coreeni de la Samsung au devenit lideri in tehnologie si inovatie atunci cand vorbim de SSD-uri si unitati de stocare ce se bazeaza pe memorie non-volatila. Pe langa un controller foarte performant, cei de la Samsung isi proiecteaza si produc singuri memoria NAND folosind tehnologia de suprapunere a celulelor pe verticala numita V-NAND. Nu este de mirare ca majoritatea sistemelor performante construite in ultimul an au avut un SSD Samsung 850 EVO, 850 Pro sau chiar ultra-rapidul 950 Pro ce foloseste protocolul NVMe conectandu-se pe slotul M.2.

Nici in ceea ce privesc SSD-urile externe nu putem spune ca Samsung se lasa mai prejos, Portable SSD T1 lansandu-se anul trecut la CES, in timp ce subiectul articolului nostru de astazi a fost anuntat anul acesta tot la CES. Diferentele legate de performanta nu sunt spectaculoase, in schimb capacitatea maxima a crescut de la 1TB la 2TB, iar conectorul folosit fiind USB 3.1 Type-C (din pacate doar generatia 1).

Spre deosebire de modelul anterior, Portable SSD T3 are o carcasa exterioara partial din metal pentru a ajuta la disiparea caldurii insa arhitectura interna este pastrata in mare parte la fel, adica bazata tot pe SSD-ul desktop 850 EVO pe care il stim prea bine. Bridge-ul SATA to USB 3.0 este acelasi ASMedia 1153E numai ca T3 mai are si un comutator pasiv de semnal ASMedia ASM1542 pentru a permite folosirea conectorului reversibil Type-C. Pe langa utilizarea traditionala ca unitate de stocare externa pentru laptop sau PC echipat cu Windows, Portable SSD T3 poate fi folosit de asemenea si de catre un dispozitiv echipat cu sistem de operare MacOS sau chiar Android (smartphone, tableta) printr-un cablu OTG sau direct printr-un cablu Type-C la telefoanele care au acest conector.

 

1

 

Comentarii

2 comentarii la: Review – Samsung Portable SSD T3 1TB

  1. Daniel a scris pe:

    “usoara penalizare de performanta o punem pe seama bridge-ului SATA -> USB 3.0 si a sistemului de operare exFAT.” Nu este oare a sistemului de fisiere?

  2. matose Post author a scris pe:

    Ba da, am corectat… mersi Daniel!

Lasa-ne un comentariu: