Review – Mach Xtreme MX Barium 256GB USB 3.1 Gen 1 Type-C

Scris de: , in categoria: Memorii & Stocare, in 9 June, 2016.

MX Barium

 
Mach Xtreme Technology este o companie fondata in 2010 in Taipei, Taiwan. Imi amintesc si acum de primul lor Computex, precum si de primul lor produs, un stick USB 3.0 de 64GB. Stiu, poate nu pare mare lucru acum, dar in urma cu 6 ani de zile, in Iunie 2010, nimeni nu testase inca un stick USB 3.0 propriuzis. HDD-uri in diverse forme de enclosure, SSD-uri externe, da, astfel de dispozitive testasem si noi inca de la sfarsitul lui 2009.

Dar stick-urile USB 3.0 se lasau asteptate si de-abia spre sfarsitul anului 2010 (Octombrie) puteam sa va prezentam primele teste, datorita unor produse venite de la gigantii industriei (Kingston si ADATA). Situatia este destul de asemanatoare si in zilele noastre, in momentul in care discutam despre stick-uri USB 3.1 Type-C. Desigur, am vazut astfel de conectori pe telefoane, pe placi de baza sau pe SSD-uri externe. Cu toate acestea, inca nu pusesem mana pe nici un stick USB 3.1 Type-C.

Aceasta situatie se schimba astazi, datorita celor de la Mach Xtreme, care ne-au trimis la teste unul dintre primele stick-uri USB 3.1 Type-C disponibile in momentul de fata pe piata, mai precis modelul Mach Xtreme MX Barium. Acesta este disponibil in 3 variante, in functie de stocare (64, 128, respectiv 256GB) iar noi am primit la teste varful de gama MXUB3MBA-256G, cu o capacitate de stocare de 256GB.

Desigur, nu discutam inca de un stick UBS 3.1 Gen 2, ci doar Gen 1, deoarece controller-ele pentru prima varianta nu par a fi inca disponibile pe piata. Chiar si asa, Mach Xtreme MX Barium este capabil de viteze impresionante, mai precis pana la 200MB/s pentru citire, respectiv 120 MB/s pentru scriere. Desigur, nu discutam chiar despre performantele lui HyperX Savage USB 3.1 Gen 1 pe care l-am testat in urma cu ceva timp, dar chiar si asa avem de-a face cu viteze pe care putine stick-uri USB le pot atinge.
 
Intro

Comentarii

Lasa-ne un comentariu: