Review – Silicon Power Slim S55 240GB

Scris de: , in categoria: Memorii & Stocare, in 31 March, 2017.

Concluzii

 

Desi inca mai sunt de reparat cateva probleme legate de performanta, Phison S11 a demonstrat per total o performanta solida, mai ales in ceea ce priveste transferul secvential. Pentru segmentul consumer acest controller va deveni din ce in ce mai important pentru ca va permite ca pretul / GB sa atinga un nou minim in segmentul entry-level. Silicon Power s-au orientat bine pentru cea de-a treia reincarnare a modelului Slim S55, fiind de altfel printre primii producatori care au lansat pe piata un SSD cu noul controller Phison PS3111.

Din pacate nu putem gasi acest nou model in magazinele din Romania, iar in magazinele de peste ocean se pare ca pretul si stocurile sunt inca cele ale reviziei anterioare. Desi pretul de lansare va fi cel mai probabil la acelasi nivel cu al celorlalti competitori, datorita simplitatii platformei Silicon Power vor avea posibilitatea sa coboare mai jos prin promotii si oferte. Phison S10 ramane inca cel mai performant controller SATA din oferta Phison, in timp ce S11 se situeaza imediat sub acesta atacand din plin segmentul entry-level.

Intotdeuna am apreciat progresul tehnologic in domeniul SSD-urilor, iar Silicon Power Slim S55 este exact asta. Cu siguranta controllerele DRAM-less sunt viitorul si vom vedea din ce in ce mai multi producatori ce le vor implementa. Astept sa vad imbunatatirile aduse de noul firmware precum si cum se comporta PS3111 cuplat cu memorie 3D MLC.

 

 

Comentarii

Lasa-ne un comentariu: