ASUS Maximus VIII Hero – Prezentare

Scris de: , in categoria: Placi de baza, in 27 November, 2015.

ASUS Maximus VIII Hero

 

Placile de baza de overclocking echipate cu PCH-ul Intel Z170 au aparut pe piata mult mai tarziu decat placile de baza destinate utilizatorilor normali. Asta a facut ca ASUS Maximus VIII Hero sa fie – cel putin pentru momentul lansarii – cea mai “suparata” placa din seria Republic of Gamers. Dupa doua generatii care au folosit VRM-ul integrat in procesor (Haswell si Broadwell), Skylake a readus VRM-ul pe placa de baza, precum si suportul pentru memorie DDR4 pe platformele consumer mainstream.

Acestea au fost doar cateva din motivele care au dus la depunerea unui efort mai mare din partea producatorilor de placi de baza, atat in ceea ce priveste partea hardware cat si BIOS-ul. Cum o placa dedicata overclocking-ului trebuie sa raspunda unor cerinte mult mai stricte decat cele destinate masei largi de consumatori, producatorii de placi de baza nu s-au grabit si bine au facut pentru ca Skylake si refresh-ul sau, Kaby Lake, vor fi prezente ceva timp pe piata.

Intre timp ASUS a lansat adevaratele varfuri de gama ale gamei ROG pe PCH-ul Z170, Maximus VIII Extreme in format ATX pentru configuratii 4-way SLI / CFX si Maximus VIII Impact in format mITX pentru cel mai bun overclocking pe memorii. Totusi, noi astazi vom omagia “eroul” ce pana nu demult a tinut stacheta sus pentru familia de placi ROG motorizate de PCH-ul Intel Z170: ASUS Maximus VIII Hero. Aceasta a fost defapt si placa de baza pe care am tinut demonstatia de overclocking de anul acesta la Dreamhack Cluj-Napoca 2015 depasind cu usurinta 6GHz pe un procesor mediocru… dar despre asta va povestesc ceva mai incolo!

 

_MG_7208

 

Comentarii

5 comentarii la: ASUS Maximus VIII Hero – Prezentare

 1. ionut a scris pe:

  ” Placile de baza de overclocking echipate cu PCH-ul Intel Z170 au aparut pe piata mult mai tarziu decat placile de baza destinate utilizatorilor normali”
  What? Din contra, placile echipate cu z170 au aparut printre primele, precedand mainstreamul b150, h170, etc. Le’ncurcase-i, se mai intampla.

 2. Monstru a scris pe:

  Se refera la Maximus Extreme, Soc Force, etc…

 3. ionut a scris pe:

  De acord cu tine, dar nici Maximus Hero nu e o placa pentru utilizatori normali.

 4. Monstru a scris pe:

  Maximus Hero a fost o exceptie. De aceasta data, majoritatea placilor de OC pe Z170 au aparut mult mai tarziu. Asta era ideea…

 5. Ncmihai a scris pe:

  Felicitari!
  Ce frumoasa este “eroina” !!!
  De ce nu a mers sa comentez la ora 11 ?

Lasa-ne un comentariu: