Gigabyte Technology Seminar – Computex 2010

Scris de: , in categoria: Placi de baza, in 11 June, 2010.


.

Gigabyte Unlocked Power

.

Un alt aspect dezbatut in cadrul acestui seminar a fost tehnologia Unlocked Power de care dispun placile de baza high-end produse de Gigabyte. Asa cum va povesteam in articolul dedicat modelului Gigabyte X58A-UD9, odata cu introducerea acestui model cei de la Gigabyte au adoptat un nou tip de VRM, bazat pe folosirea transistorilor de tip driver/mos. Aceasta tehnologiea fost implementata pe UD9, aceasta fiind dotata cu un etaj de alimentare cu 24 de faze, dar si pe alte modele high-end (X58A-UD5, X58A-UD7).

Tim Handley, Deputy Director GIGABYTE Motherboard Marketing, a prezentat un film in care inginerii Gigabyte au reusit sa obtina un maxim de 1500W asigurati procesorului de catre etajul de alimentare de pe Gigabyte X58A-UD9. Evident, nu va asteptati la o asemenea putere asigurata in regim de functionare continuu, acest lucru fiind de altfel inutil in marea majoritate a situatiilor. Ce trebuie retinut insa este faptul ca etajul de alimentare de pe UD9 poate face fata celor mai intense solicitari, putand livra fara nici un fel de problema puterea necesara unui Intel Core i7 980X overclockat la maxim.
.

Comentarii

3 comentarii la: Gigabyte Technology Seminar – Computex 2010

  1. Tehnologia din domeniul IT domina planeta…ma gandesc unde se va ajunge..;))

  2. Horica54 a scris pe:

    Ce aberatie…overclocking folosing ipads / iphones unde sunt dom’le zilele in care toate setarile se faceau din bunul si batranul BIOS? Cu Set FSB si OC Panels de tot felul n-a fost suficient…bine ca nu inventeaza telecomanda sa faci OC din masina in drum spre competitile de OC

  3. Monstru Post author a scris pe:

    Pai n-ai inteles…cu un Iphone si o conexiune la net chiar poti face OC din masina in drum spre competitia de OC.

    Cloud OC este raspunsul lor la cererile repetate ale overclockerilor de a oferi posibilitatea controlarii parametrilor sistemului cu un device extern. Trebuie sa recunosc, nu este chiar ceea ce visam, si mult mai util ar fi fost un panel extern prin care sa putem realiza acste modificari hardware. Dar…decat deloc, bine macar ca exista si functia asta.

Lasa-ne un comentariu: