P55 LN2 Overclocking Round-up PARTEA a 2-a – GIGABYTE P55-UD6
Concluziii
.
Si uite asa incheiem a doua parte a round-up-ului nostru mai putin obisnuit. Mai avem “doar” 6 placi de baza de testat, deci cred ca pot fi linistit, probabil nu apare GT 300 pana terminam noi acest round-up. Asa cum stiti deja, concluziile finale le vom trage dupa ce vom testa toate placile, iar astazi ne vom rezuma la o serie de aprecieri legate strict de P55-UD6.
Ce am descoperit azi? In primul rand, o placa de baza ticsita cu dotari, cu toate mufele si conexiunile din lume, fie ele necesare sau nu. Un all-rounder daca vreti sa o luam asa, pentru ca placa asta incarcata cu iesiri si intrari si chip-uri peste chip-uri reuseste sa fie un performer redutabil atunci cand vine vorba de overclocking extrem. UD6 obtine cu usurinta o frecventa foarte ridicata a BCLK-ului, iar daca vorbim despre memorii, pana acum este cea mai potenta placa de baza construita in jurul chipset-ului P55 pe care am testat-o eu. Nici la capitolul stabilitate in regim de overclocking extrem nu dezamageste. Ca sa aveti un reper, pe Lynnfield diferenta dintre WPrime 1024M si WPrime 32M este deobicei de ~ 150-200MHz.
Totusi, sunt si cateva dotari pe care mi-as fi dorit sa le vad la P55-UD6. Astfel, prezenta unor butoane on-board sau a unui dispozitiv care sa permita setarea BCLK-uli sau a voltajelor on the fly mi-ar fi fost utila in mai multe situatii. Unii concurenti au implementat deja asa ceva, deci nu vad de ce Gigabyte nu ar putea implementa intr-o eventuala viitoare generatie de placi de baza asemenea optiuni. De asemenea, gruparea logica a butoanelor Power, Reset si Clear CMOS ar ajuta destul de mult, deoarece nu pot sa inteleg imprastierea lor pe toata suprafata placii de baza in conditiile in care aceste butoane sunt accesate foarte des in timpul unei sesiuni de teste. Un alt factor foarte util pentru entuziasti ar fi dispunerea unor puncte de masura grupate intr-un loc accesibil pe placa de baza. Cel putin trei dintre produsele concurente dispun de asa ceva, si pot sa spun ca este un feature foarte uti care usureaza destul de mult monitorizarea voltajelor si verificarea acuratetii citirilor software. Sper ca in viitor vom vedea asemenea dotari pe modelele de varf de la Gigabyte. O placa destinata entuziastilor se poate lipsi lejer de 2-3 porturi S-ATA sau USB, si in locul acestora pot fi adaugate optiuni foarte utile. In fond, overclocking-ul este unul dintre mijloacele cele mai la moda de promovare a produselor, deci de ce sa nu vedem acest lucru dus pana la capat, prin implementarea unor optiuni destinate exclusiv overclockerilor?
In final, trebuie sa recunosc faptul ca Gigabyte “au dat lovitura” cu P55-UD6. Nu stiu (inca) daca P55-UD6 este cea mai buna placa P55, dar stiu cu siguranta ca este una dintre cele mai bune. Si recunosc, sunt putin subiectiv, pentru ca am folosit-o pentru teste o perioada foarte lunga de timp, deci m-am obisnuit destul de mult cu ea. Totusi va promit ca fiecare placa pe care o voi testa de acum inainte va beneficia de toata atentia mea. Si pana la urma, ce poate sa ma incante mai mult decat posibilitatea de a tortura jucarii noi, de a descoperi noi posibilitati sau secrete ale platformei testate?
Comentarii
Chiar mă întrebam când o să apară continuarea. Bravo băieţi!
Multumim walftob.
Ne cerem scuze pentru intarziere, insa perioada sarbatorilor plus lansarile de la inceputul anului ne-au dat putin peste cap programul. Acum revenim la acest subiect atat de frumos, si o sa incercam sa lansam constant restul articolelor din round-up.
Foarte bun.. Felicitari!
Frumos domnule, articolele de genul asta merg savurate impreuna cu o bere.
Salutare la toata lumea… Foarte frumos articolul… M-as fi bucurat daca ati fi luat in acest “Round-Up” si o placa de baza P55 AsRock Extreme sau Deluxe… Eu le-am testat pe ambele si sunt f. incantat de ele… Asteptam partea a 3-a… Stima
Foarte reusite articolele, de referinta as zice, insa cu toata admiratia, round-up se intinde pe o perioada muuult prea lunga. Daca pana acum au aparut doar 2 parti din hmm 7-8? pai in ritmul asta o sa apara alt socket de la intel si tot comaprativul nu va mai fi relevant. Stiu ca aveti multe produse in teste dar.. haideti ca asteptam de ceva vreme si round up ul asta sa continue 🙂
Respectele mele
Ne cerem scuze pentru intarziere, am intarziat aparitia celorlalte parti datorita unor lansari deosebit de importante. De exemplu, lansarea procesoarelor Intel Core i7 980X este probabil cea mai importanta lansare de procesor pentru acest an, iar lansarea noilor placi video Nvidia GTX 480 si GTX 470 este una dintre cele mai asteptate lansari in domeniul graficii 3D. Din aceste motive, am intarziat continuare round-up-ului de placi P55. Partea buna este ca vom continua seria foarte curand, cu placi de baza noi si interesante. Intel nu pregateste socket-uri si chipset-uri noi pentru acest an, deci nu avem de ce sa ne facem griji 🙂
Pingback: Tweets that mention P55 LN2 Overclocking Round-up PARTEA a 2-a – GIGABYTE P55-UD6 | lab501 -- Topsy.com
Cele mai recente stiri
GamesCom 2024 – NVIDIA
Scris in 29 August, 2024.
GamesCom 2024 – ASRock ne arata gama de placi Intel Z890
Scris in 22 August, 2024.
GamesCom 2024 – be quiet!
Scris in 22 August, 2024.
GamesCom 2024 – ASRock ne arata gama de placi AMD X870 / X870E
Scris in 22 August, 2024.
GamesCom 2024 – DeepCool
Scris in 22 August, 2024.
Computex 2024 – Sharkoon
Scris in 11 June, 2024.
Computex 2024 – ASRock
Scris in 11 June, 2024.
Computex 2024 – EKWB
Scris in 11 June, 2024.
Computex 2024 – G.Skill
Scris in 11 June, 2024.
Computex 2024 – ID-Cooling
Scris in 11 June, 2024.
Articole Gaming
Alte articole
Syndication
Viziteaza-ne pe Facebook
Urmareste-ne pe Twitter
Vezi ce facem pe YouTube