Gigabyte P55 Preview – Extreme Overclocking Party

Scris de: , in categoria: Editoriale, in 11 September, 2009.

In perioada 28 August – 3 Septembrie s-a desfasurat concursul “Gigabyte P55 Preview“, pe forumurile lab501, WASD si XtremPC. In urma calificarilor organizate de fiecare forum in parte, au fost alesi sase entuziasti (4 forumisti lab501, un forumist WASD si un forumist XtremPC), pentru a participa la o sesiune de teste desfasurate intr-o locatie secreta. Cu aceasta ocazie, cei sase castigatori au avut ocazia de a testa noile procesoare Intel Core i5 si Intel Core i7 (Lynnfield), precum si toata gama de placi de baza Gigabyte P55, cu cateva zile inaintea lansarii oficiale.  Evident, au existat o serie intreaga de surprize, pe care o sa vi le dezvalui pe parcurs, asa cum au fost dezvaluite si participantilor la momentul respectiv.

Pe XtremPC, competitia a fost castigata de Vlad Buluta (Vladutz20), in timp ce campionul WASD a fost Andrei Craciunescu (Triplu_Z).  Forumul lab501 a fost reprezentat de Schumy (Radu Parmac), ihlades (Victor Nicolae), Iraqi_Freedom (Marius Munteanu) si Jocker (Dragos Saraolu). Cei sase participanti au fost chemati sa se prezinte in locatia secreta, in data de 5 Septembrie, la ora 17:00.

.

Premii 01

.

Pe langa castigatorii competitiei, la intalnirea de Sambata au participat si reprezentanti ai presei. Astfel, colegii de la emisiunea [email protected] IT au documentat evenimentul pentru TVR1, Octavian Fulger si George Dimache au venit din partea WASD, in timp ce Radu Neagu si Aurelian Mihai au reprezentat revistele CHIP, respectiv XtremPC.  De asemenea, nici producatorii hardware nu s-au lasat mai prejos, pe langa organizatorii Gigabyte  fiind prezenti si Kingston si Nvidia.  Cei de la Kingston au oferit concurentilor materiale promotionale si au pus la dispozitia acestora kituri DDR3 high-end, in timp ce Nvidia a pus la dispozitia tuturor participantilor pachetul 3D Vision (ochelarii 3D si monitorul Samsung cu refresh de 120Hz), pentru scurte inclestari in Street Fighter 4, desfasurate pe monstruosul sistem TriSLI al celor de la Gigabyte. Pot sa va spun cu mana pe inima ca la capitolul Street Fighter 4 , cei de la WASD nu au avut concurenta, subsemnatul fiind infrant de domnul Fulger in patru meciuri, fara drept de apel. De asemenea, nu pot sa il uit pe Varzmaster (sau domnul Radu Mihail Iulian, cum este alintat in presa scrisa), care a pus la dispozitia participantilor kituri de memorie Corsair Dominator GT, heatsink-uri Scythe Zipang 2 si Ninja 2, pentru LGA 1156, precum si surse Antec Signature, din partea IT Direct, carora le multumim pe aceasta cale pentru suportul acordat.  Nu in ultimul rand, nu puteau sa lipseasca cei de la Microsoft, care ne-au vizitat in timpul actiunii, si carora le multumim pentru licentele de Vista Ultimate 32 si 64 de biti, pe care le folosim in toate testele lab501.

Evident, restul componentelor (placi de baza, procesoare, placi video) au fost puse la dispozitie de catre Gigabyte, iar sculele destinate overclocking-ului extrem (tuburi, aparate de masura, izolatie, single-stage, vase dewar, azot lichid s.a.m.d.) au facut parte din bagajul lab501. Si sa nu uitam despre mancarea si bautura pusa la dispozitie de catre organizatorii Gigabyte, dand astfel participantilor puterea de a testa vreme indelungata noile platforme.

Comentarii

4 comentarii la: Gigabyte P55 Preview – Extreme Overclocking Party

  1. doru15 a scris pe:

    deabia astept sa “ma fac mare” si sa particip si eu la astfel de party-uri,aproape la fel de tari ca party-uri normale sau unele chiar mi se par mai tari,spre exemplu aceasta

  2. Mi se pare una dintre cele mai interesante ideei de marketing, asemenea gen de petrecere este cel mai bun mod de a-ti mentine si promova numele exact acolo unde conteaza

  3. felitari lui schumy 😀

    Misto laboratorul gigabyte 🙂 Dar stiam ca e mai ieftin sa schimbi decat sa repari .. si la ce bani sunt investiti in sculele de acolo + ingineri, se merita sa mai repari un mobo in zilele noastre ?

  4. Monstru Post author a scris pe:

    Multe dintre piesele de pe o placa de baza sunt interschimbabile. De ce sa schimbi o placa de 200$ pentru un condensator sau un mosfet de 5$, sau pentru un ICH de 20$???

Lasa-ne un comentariu: