P55 LN2 Overclocking Round-up PARTEA a 3-a – EVGA P55 Classified 200

Scris de: , in categoria: Placi de baza, in 6 April, 2010.

Comportament in sub-zero

.

Deja il cunoasteti din primele doua articole, si poate mai tineti minte caracteristicile sale. Procesorul (i870 L925B481), caci despre el este vorba, are cold bug in jurul temperaturii de – 110 oC. Cold-boot-ul se manifesta la temperaturi mai mici de -60 oC, insa depinde de voltajul folosit pentru procesor. Astfel, pentru voltaje mai mari de 1.6v, vom avea de-a face cu neplacutul fenomen in jurul valorii de -60 oC. Pentru voltaje mai mici (1.4v de exemplu), putem initializa sistemul chiar si la -90 oC. Aici intervine setarea din bios despre care va spuneam mai devreme. Astfel, pentru a putea boota la temperaturi mai scazute, putem seta pentru Bootup CPU Vcore si Bootup CPU VTT valori mai mici de 1.5v, setand voltajele de lucru (>1.5v) pentru Eventual CPU Vcore si Eventual CPU VTT. Astfel, EVGA P55 Classified rezolva elegant problema cold-boot-ului. Din pacate, contrar asteptarilor mele, chiar si cu setarea Extreme Cooling activata, si cu setarile magice pentru impedante salvate in bios, nu am reusit sa imping mai jos cold-bug-ul acestui procesor nici chiar cu ajutorul acestei placi de baza.

Exceptand acest aspect, efectiv nu am ce sa ii reprosez acestei placi de baza din punct de vedere al comportamentului in regim sub-zero. BIOS-ul isi revine aproape de fiecare data, cred ca a trebuit sa il resetez doar atunci cand am incercat valori foarte indraznete si temperaturi foarte scazute. Folosind o izolatie clasica, bine realizata, putem petrece ore intregi pe azot fara nici un fel de problema. Cu mult timp in urma aveam probleme destul de serioase cu placi de baza cu etajul de alimentare digital si procesoare dual-core, datorita cantitatii mici de caldura degajata de piesele componente ale etajului de alimentare zona socket-ului inghetand. Dupa mai multe ore de lucru la -100 oC nu am gasit nici o urma de inghet pe placa de baza, ceea ce inseamna ca puterea consumata de i870 este suficienta pentru a incalzi zona socket-ului. Pe de alta parte, P55 Classified face fata cu brio acestei puteri, fiind placa capabila de cea mai mare frecventa in regim de stabilitate, asa cum veti vedea in paginile urmatoare.
.

Comentarii

4 comentarii la: P55 LN2 Overclocking Round-up PARTEA a 3-a – EVGA P55 Classified 200

  1. Paste Fericit si tie!!! Nice review man, as we always expect from you. Cheers

  2. criminala placa si pretul pe masura…

  3. ar trebui sa-mi iau si eu o placa din asta

  4. darth a scris pe:

    Super si apreciem efortul depus ,chiar stiu ce inseamna… .Intrucat segmentul de gaming la romani e redus si lovit puternic de lipsa de $$$ AMD se dovedeste a fi singura posibiliate de a construi un sistem contemporan la un pret “romanesc”.De aceea am o rugaminte si pt fanii AMD (fie ei din convingere sau necesitate) :un review la noul chipset GX890 eventual cand apare luna aceasta Phenom II X6.Bine ar fi si acum iar cand apare x6 un follow-up cu cele 3 noi modele ,De asemenea daca se poate ,si review-uri la placi de baza din segmentul sub 100$ care reprezinta majoritatea pietei si nu se gasesc informatii pe nicaieri.Nu ma refer la ceva complicat daca se poate un roudup masiv cate 10 placi teste generic ,stabilitate si ceva performanta fiind punctele cheie.Stiu ca acest site este dedicat O.C. dar majoritatea celor care va citesc nu isi permit placi grozave precum cea din minunatul articol

Lasa-ne un comentariu: