Prezentare – ASRock H110 PRO BTC+

Scris de: , in categoria: Placi de baza, in 2 October, 2017.


 
Layout-ul este similar cu cel al unei placi de baza entry-level, acest lucru fiind evident atunci cand observam doar 2 sloturi de memorie RAM precum si VRM-ul procesorului, care nu beneficiaza de radiatoare. Singurele lucruri care o dau de gol sunt cele 13 sloturi PCI-Express precum si cele 3 alimentari suplimentare (2 x MOLEX + 1 x SATA). Cum o placa de baza pentru mining va rula cel mai probabil intr-un rack sau un stand custom, am apreciat faptul ca are butoane de Power si Reset on-board.

Cele 13 sloturi PCI-Express sunt alocate in doua grupuri care pot fi indentificate dupa culoarea sloturilor, asadar, pentru a nu avea probleme, placile cu GPU AMD ar trebui puse pe una din culori iar cele NVIDIA pe cealalta. Distanta dintre sloturi este prea mica dupa parerea mea, folosirea de risere neizolate va duce cu siguranta la aparitia unui scurt-circuit (mufa USB de pe fata riserului va face scurt pe spatele riserului adiacent). Cum este imposibil sa alimentam 12-13 placi dintr-o singura sursa, eu as fi dotat placa de baza cu doua mufe ATX 24-pini pentru comanda a doua surse sau as fi livrat in pachet un splitter prin intermediul caruia pot furniza PS-On catre o a doua sursa.

Cele 3 mufe suplimentare ofera alimentarea de care avem nevoie atunci cand avem instalate mai multe placi video, lucru normal pentru o placa de mining. Desi ati putea crede ca majoritatea placilor de pe piata pot rula in mining fara probleme, o sa fiti surprinsi ca multe dintre ele nu pot suporta in conditii de stabilitate mai mult de 3 placi desi au 5 – 6 sloturi disponibile. Cauza o reprezinta PCB-ul care nu este proiectat pentru folosirea de risere, precum si lipsa alimentarilor suplimentare.

In ceea ce priveste stocarea avem la dispozitie un port M.2 precum si 4 porturi SATA 3, desi mai mult de 1 maxim 2 nu o sa folosim niciodata. Placa de retea este traditionala de acum, Intel i219v, in timp ce solutia audio ne intoarce cativa ani in timp: Realtek ALC887. Dotari de entry-level asa cum spuneam si mai sus, nimic nou sub soare. Stiu ca nu se asculta muzica pe sistemele de mining, dar daca trece valul as prefera sa pot sa folosesc placa de baza si pentru PC-ul de acasa.

 

 

Comentarii

4 comentarii la: Prezentare – ASRock H110 PRO BTC+

 1. ZZZ a scris pe:

  Cea mai slaba placa de mining, foarte prost gandita. Nu recomand la nimeni aceasta placa. Daca montezi un sistem cu 13 placi, mai mult ca sigur riserele din Pci-E se vor atinge si vor intra in scurt… Modelele mai vechi sunt mult mai bune si mai stabile, inclusiv Biostar ii o alternativa mult mai buna

 2. Cristi a scris pe:

  Pentru a evita scurtcircuit-ul recomand banda de poliamida care este izolatoare si rezintenta la temperatura

 3. Marian a scris pe:

  Pentru un producator cu mai multa experienta in mining propun Biostar TB250-BTC PRO plus asezarea sloturilor PCIe foarte confortabil si sigur. Este mai ieftina mai aerisita, are radiator pe VRM, dar o placa de retea mai putin fiabila.

 4. J.Nicolae a scris pe:

  Subscriu, bune review, slaba rau placa la ce ofera vs pret !

Lasa-ne un comentariu: