Prezentare – ASRock H110 PRO BTC+

Scris de: , in categoria: Placi de baza, in 2 October, 2017.

Concluzii

 
Asa cum era de asteptat, ASRock H110 PRO BTC+ a functionat fara probleme cu 5 placi Geforce GTX 1080 Ti. Acesta este un scenariu greu de sustinut din cauza consumul destul de ridicat al acestor placi prin slotul PCI-Express, alte placi Z270 high-end de gaming neputand face fata in aceleasi conditii. Totusi, pentru mai mult de 6-8 placi trebuie sa apelam la artificii de conectare a mai multor surse, configurare la sange a sistemului de operare si un wiremanagement strict. Avand in vedere pretul de 800 lei precum si dotarile / constructia entry-level a placii, consider ca ASRock H110 PRO BTC+ este supra-evaluata de catre producator.

Poate daca venea cu doi – trei conectori ATX 24 pini pentru conectarea mai multor surse si ethOS ca bundle in pachet, dar in cazul de fata ASRock s-a limitat in a adauga mai multe porturi PCI-Express pe o placa entry-level. Da, ASRock H110 PRO BTC+ functioneaza in mining, dar acelasi lucru il putem spune si despre multe dintre placile de baza aflate deja pe piata, testate deja indelung de comunitate.

Daca nu stiati, toate placile pentru Kaby Lake / Skylake au in BIOS optiune de “Above 4G decoding” care ne permite sa accesam mai mult de 4 placi video, asadar, pentru ce platim un pret dublu? Pentru sloturi? Pai gasim cu usurinta placi de baza Z270 / H270 cu 6 sloturi PCI-Express si 2 porturi M.2 pe care putem monta adaptoare M.2 -> 2 x PCI-Express pentru un total de 8 placi video instalate. Poate sunt putin cinic, dar eu unul m-am saturat de suprataxarea lucrurilor care sunt la moda, iar placile de baza pentru mining sunt exact asta. Chipset H110, solutie audio ALC887, 2 sloturi de memorie, PCB ingust si fara radiatoare pe VRM la 800 lei… sa fim seriosi!

 

 

Comentarii

4 comentarii la: Prezentare – ASRock H110 PRO BTC+

 1. ZZZ a scris pe:

  Cea mai slaba placa de mining, foarte prost gandita. Nu recomand la nimeni aceasta placa. Daca montezi un sistem cu 13 placi, mai mult ca sigur riserele din Pci-E se vor atinge si vor intra in scurt… Modelele mai vechi sunt mult mai bune si mai stabile, inclusiv Biostar ii o alternativa mult mai buna

 2. Cristi a scris pe:

  Pentru a evita scurtcircuit-ul recomand banda de poliamida care este izolatoare si rezintenta la temperatura

 3. Marian a scris pe:

  Pentru un producator cu mai multa experienta in mining propun Biostar TB250-BTC PRO plus asezarea sloturilor PCIe foarte confortabil si sigur. Este mai ieftina mai aerisita, are radiator pe VRM, dar o placa de retea mai putin fiabila.

 4. J.Nicolae a scris pe:

  Subscriu, bune review, slaba rau placa la ce ofera vs pret !

Lasa-ne un comentariu: