Prezentare – ASUS Maximus XIII Hero

Scris de: , in categoria: Placi de baza, in 27 January, 2021.

ASUS Maximus XIII Hero

 
Asa cum stiti, placile de baza Z590 au fost anuntate deja, iar noi v-am povestit deja despre un model, la inceputul acestei saptamani. Ei bine, astazi a venit randul celor de la ASUS sa intre in colimatorul nostru, acestia aducandu-ne in laborator modelul ASUS Maximus XIII Hero.

Noile placi de baza Z590, B560 si H510 utilizeaza in continuare cu socket-ul LGA 1200 si vor putea fi utilizate impreuna cu viitoarele procesoare din gama Rocket Lake, precum si impreuna cu actuala generatie Comet Lake. Principalele noutati aduse de aceasta sunt suportul nativ pentru PCI-E 4.0, in cazul procesoarelor Rocket Lake (20 de lane-uri PCI-E 4 care vor fi impartite intre slot-urile PCI-E si stocarea M.2), suportul nativ in chipset pentru conectivitate USB 3.2 Gen 2×2 (20 Gbps) si nu in ultimul rand, dublarea latimii de banda a conexiunii DMI dintre procesor si chipset (PCI-E 3.0 x8, fata de x4 in cazul generatiilor anterioare).

ASUS Maximus XIII Hero este un model high-end, ticsit de dotari, asa ca ne putem astepta si la alte bunatati (codec audio nou, conectivitate Thunderbolt 4, s.a.m.d.), placa urmand a fi comercializata pentru un MSRP de aproximativ 500 USD.

 

Comentarii

3 comentarii la: Prezentare – ASUS Maximus XIII Hero

  1. Gabriel P a scris pe:

    Un mic update care nu aduce inca platforma Intel la nivelul celor de la AMD. Sincer placile de baza cu x570 apărute in 2019 ofera mai mult decat lansează Intel la inceput de 2021.Dar hai se vedem performanta adusa de noile procesoare 🙂

  2. Catalin Rosu a scris pe:

    Va salut, o intrebare as avea si eu, in cazul viitorului i9 11900k, pe ce placa de baza ati merge, intre asus hero z590 sau gigabyte aorus master? Ma intereseaza stabilitatea, vreau OC CPU si memorii, multumesc

  3. Monstru Post author a scris pe:

    Ambele modele sunt solide, alegi brand-ul care iti este tie mai apropiat.

Lasa-ne un comentariu: