Prezentare – B450 AORUS PRO

Scris de: , in categoria: Placi de baza, in 12 July, 2018.

Concluzii

 
Lansarea placilor de baza cu chipset B450 ar fi putut fi foarte usor trecuta cu vederea, fiind programata pentru mijlocul verii (31 Iulie), inainte de marile lansari ale anului (Threadripper 2, GTX 1180). Cu toate acestea, desi discutam doar despre un nou chipset si cateva modele de placi de baza de la fiecare producator, asta nu inseamna ca nu avem de-a face cu o lansare importanta.

Vedeti voi, procesoarele AMD Ryzen se bucura cu siguranta de un succes binemeritat pe piata, indiferent de segmentul de pret. Totusi, unul dintre segmentele unde AMD chiar pot domina piata fara drept de apel este cel mainstream, procesoare cum ar fi Ryzen 3 2200G, Ryzen 5 2400G sau Ryzen 5 2600 oferind un raport calitate / pret imbatabil.

In aceste conditii, lansarea unor placi de baza accesibile care ofera majoritatea dotarilor prezente pe surorile mai mari din gama X470 este importanta atat pentru AMD, cat si pentru cumparatori, acestia primind acum un nou motiv pentru a renunta la vechea platforma in favoarea unui combo B450 / Ryzen 3 sau Ryzen 5.

In conditiile in care B450 AORUS PRO, de exemplu, va fi disponibila in comert pentru ~550 RON, oferind majoritatea dotarilor de care ar putea avea nevoie chiar si un utilizator ceva mai pretentios, nu putem decat sa asteptam cu interes aparitia acestor placi in retail-ul romanesc. Desigur, asteptam modele si de la ceilalti producatori, iar eu unul de-abia astept sa pun mana pe un B450I AORUS Pro, adica modelul mini ITX.
 

Comentarii

7 comentarii la: Prezentare – B450 AORUS PRO

 1. Alice Ionescu a scris pe:

  Sa înțeleg ca veți fi in Germania după 20 August?

 2. Alice Ionescu a scris pe:

  Sa înțeleg va veți fi in Germania după 20 August? 🙂

 3. Monstru Post author a scris pe:

  🙂

 4. TitanMan a scris pe:

  Voi știți sigur că apare GTX 1180 până la sfârșitul anului? Erau multe zvonuri ba iulie,ba august, undeva înainte de sărbătorile de iarna.

 5. niko a scris pe:

  voi va plimbati prin EU si eu nu am fost niciodata pe litoralul romanesc iar la munte din ’98. E corect asa ? Asta e normalitatea la care visau predecesorii nostri ? In alta ord. de idei, f. bun articot. Thx.

 6. Gigel a scris pe:

  Pai…. deja ai pus mana pe.. ea! 🙂

 7. Alice Ionescu a scris pe:

  1180 Founders / referința posibil sa fie disponibile in magazine la noi prin Septembrie, implementările after market după Octombrie-Noiembrie. Depinde însă mult de cât de disponibile vor fi memoriile GDDR și dacă nu mai începe o alta febra a minatului.

Lasa-ne un comentariu: