Prezentare – GIGABYTE X99-Ultra Gaming

Scris de: , in categoria: Placi de baza, in 9 September, 2016.

GIGABYTE X99-Ultra Gaming

 

Daca in sistemul nostru accesibil construit in jurul carcasei Corsair Spec-Alpha am facut cunostinta cu GIGABYTE Z170-Ultra Gaming, o placa de baza adresata gamerilor, ticsita cu o multitudine de dotari dar comercializata pentru un pret accesibil, astazi vom face cunostinta cu sora sa mai mare care implementeaza PCH-ul de varf din oferta Intel, mai precis X99. Fiind dedicata platformei Broadwell-E, adica segmentului enthusiast, dotarile in cazul lui GIGABYTE X99-Ultra Gaming sunt la cel mai inalt nivel, indiferent daca discutam despre retelistica, audio, VRM, conectivitate sau chiar aspect, prin suportul direct al benzilor RGB.

Sincer, apreciez ca producatorii se intrec in a oferi modele din ce in ce mai dotate la un pret din ce in ce mai scazut. Bine, nu putem avea placi cu PCH X99 la aceleasi dotari si nivel de pret cu cele cu PCH Z170 din cauza pretului chip-ului in sine, precum si a complexitatii mult mai ridicate a placii de baza (8 sloturi de memorie, mai multe lane-uri PCI-Express divizate intre diferitele IC-uri 3rd party, etc.).

In cazul de fata, va pot spune ca avem de-a face cu o solutie AMP-UP deosebit de interesanta (desi nu se ridica la nivelul G1 Gaming), precum si cu o solutie de retea Dual LAN (Killer + Intel), totul la un pret destul de competitiv. Totusi, ar fi ideal sa nu va stric surpriza inca de pe prima pagina, asa ca haideti sa trecem mai departe si sa incepem cu inceputul!

 

17

 

Comentarii

Un comentariu la: Prezentare – GIGABYTE X99-Ultra Gaming

  1. Wavetrex a scris pe:

    Un pic tarziu 😉
    Dar probabil ca e vina mea, am cumparat prima bucata cum a aparut pe stocul “furnizorilor”, apoi a disparut.. si a aparut din nou mai tarziu ^.^

    Pot sa confirm, e o placa exceptionala !
    Conectivitate completa… e pregatita pentru viitorii 2-3 ani lejer.

Lasa-ne un comentariu: