Prezentare – GIGABYTE X99-Ultra Gaming

Scris de: , in categoria: Placi de baza, in 9 September, 2016.

 

4

10

11

8

 

GIGABYTE X99-Ultra Gaming este dotata cu 4 sloturi PCI-Express 3.0 16x conectate direct la CPU, care pot functiona – in functie de numarul de placi video instalate in sistem – in configuratie 16x/16x/8x/8x. Ascuns printre ele gasim si un slot PCI-Express 1x pe care il putem popula cu placa de retea, sunet, tuner, etc.

Placa de baza este dotata cu doua sloturi M.2 – unul destinat SSD-urilor NVMe cu o lungime de pana la 110mm (cele uzuale au 80mm) in timp ce al doilea suporta doar placi de retea WiFi. Pentru a putea mentine pretul la un nivel rezonabil, cei de la GIGABYTE nu au adaugat dotari ca butoane de Power / Reset, Debug LED sau alte asemenea facilitati, acestea fiind rezervate modelelor ceva mai costisitoare.

Pe de alta parte, placa de sunet integrata face parte din seria Amp-Up, utilizand un codec Realtek ALC1150 impreuna cu doua OPAMP-uri: excelentul Texas Instruments OPA1652 pentru iesirea frontala precum si un AS358M de la Diodes Incorporated. Oricare ar fi topologia aleasa, am apreciat faptul ca cei de la GIGABYTE au utilizat OPAMP-uri moderne de calitate,  spre deosebire de ASRock, care utilizeaza mult mai modestele NE5532. Intotdeauna o privelista linistitoare sunt capacitorii Nichicon Muse (FW) pentru partea de alimentare a componentelor analogice care alcatuiesc partea audio a placii de baza.

Un aspect interesant este faptul ca X99-Ultra Gaming este dotata un controller USB 3.1 de la Intel (in loc de ASMedia, cum folosesc majoritatea competitorilor), care utilizeaza 4 lane-uri PCI-Express 2.0, oferind un bandwidth maxim de 20Gb/s. Aceasta latime de banda este impartita intre doua porturi USB 3.1, unul Type-C si unul Type-A – ambele amplasate pe panoul I/O. In ceea ce priveste partea de retelistica avem la dispozitie doua placi Gigabit LAN, una Intel si una dedicata special gamerilor – Killer E2400.

 

7

14

6

 

In coltul din dreapta-jos, chiar langa radiatorului PCH-ului, se afla cele 10 porturi S-ATA 6Gbps (6 native PCH-ului X99 si 4 furnizate de controllere 3rd party). Daca aveti nevoie, puteti sacrifica 2 porturi SATA pentru a folosi unicul port SATA Express pus la dispozitie de X99-Ultra Gaming. Pentru fericitii care detin un un SSD U.2, va anunt cu mandrie in suflet ca GIGABYTE X99-Ultra Gaming este dotata cu un astfel de port.

 

Comentarii

Un comentariu la: Prezentare – GIGABYTE X99-Ultra Gaming

  1. Wavetrex a scris pe:

    Un pic tarziu 😉
    Dar probabil ca e vina mea, am cumparat prima bucata cum a aparut pe stocul “furnizorilor”, apoi a disparut.. si a aparut din nou mai tarziu ^.^

    Pot sa confirm, e o placa exceptionala !
    Conectivitate completa… e pregatita pentru viitorii 2-3 ani lejer.

Lasa-ne un comentariu: