Prezentare – GIGABYTE Z270X Gaming SOC

Scris de: , in categoria: Placi de baza, in 6 April, 2017.

Prezentare

 
Adevarul este ca “gaming” este cuvantul pe care il gasim in prezentarile tuturor producatorilor, prognozele pentru potentialul de crestere al acestei piete fiind mai mult decat optimiste. In conditiile in care overclocking-ul nu se mai bucura de aceeasi popularitate ca in anii trecuti, iar diferenta intre placi tine mai mult de optimizarea pentru B-Die, este usor de inteles de ce producatorii nu mai sunt neaparat concentrati pe produse dedicate exclusiv overclockerilor extremi.

Asta nu inseamna insa ca ar trebui sa schimbi terminologia odata la 2 ani si din acest motiv nu pot sa spun ca apreciez numele pe care il poarta acest vajnic membru negru/portocaliu al familiei de placi de baza GIGABYTE Z270. Placa de baza nu are insa nici o vina in acest caz, asa ca haideti sa lasam critica literara si sa vedem cum arata bestia.

Inca de la primul contact am observat doua elemente care in mod normal nu ar avea ce sa caute pe o placa de baza dedicata overclockerilor si anume RGB Fusion si combinatia ALC1220 + OP-AMP interschimbabil Burr Brown NE5532 + condensatori japonezi Nichicon. Pe de alta parte aceste elemente au devenit deja dotari standard pe placile de baza AORUS / GIGABYTE din gama mainstream / high-end, asa ca nu ar trebui sa ne mire prezenta lor. Mai ales ca placa are si cuvantul Gaming in denumire… Ma deranjeaza totusi prezenta elementelor RGB, pentru ca datorita pozitionarii acestora, zona butoanelor on-board a fost schimbata, iar asta cred ca spune destul de multe despre importanta pe care o mai are overclocking-ul pentru producatori in fata altor dotari…cum ar fi iluminarea RGB…

Slava domnului, avem totusi butoane on-board, avem de-bug led, ba chiar si un conector pentru GIGABYTE OC-Touch. As fi preferat totusi sa vad OC-Touch-ul inclus in pachet, in loc de iluminare RGB pentru o placa de baza dedicata… overclocking-ului. Acesta poate fi totusi achizitionat optional. Yay…

Desigur, GIGABYTE Z270X Gaming SOC ofera tot ce si-ar putea dori un utilizator de Kaby Lake, fie el overclocker sau nu. Astfel. gasim pe placa 6 conectori S-ATA 3 controlati de chipset, 2 conectori S-ATA Express, un conector U-2, 2 conectori M.2, precum si 2 conectori S-ATA 3 controlati de un Asmedia ASM1061. Nici pe back-panel lucrurile nu stau mai prejos, GIGABYTE Z270X Gaming SOC fiind dotata cu 1 conector PS/2, 1 conector HDMI, 1 conector Display Port, 2 conectori USB 2.0, 4 conectori USB 3.1 Gen 1, 1 conector USB 3.1 Gen2, 1 conector USB 3.1 Type-C, 1 conector RJ-45, precum si conectica audio uzuala.

 


 

 

 

 

 

Comentarii

Un comentariu la: Prezentare – GIGABYTE Z270X Gaming SOC

  1. eudan62 a scris pe:

    O minunăție de placă.Astăzi am comandat-o.Mulțumim.

Lasa-ne un comentariu: