Prezentare – GIGABYTE Z270X Gaming SOC

Scris de: , in categoria: Placi de baza, in 6 April, 2017.

Sub capota

 
Daca la capitolul dotari ne-am plans de prezenta unor gaselnite care sunt potrivite in sisteme modate, sau pentru profani care nu au cine stie ce legatura cu overclocking-ul, in momentul in care demontam racirea lucrurile se schimba complet. Spun asta pentru ca GIGABYTE au ales o cale foarte simpla in procesul constructiv dedicat modelului GIGABYTE Z270X Gaming SOC, iar aceasta cale poarta un nume cunoscut – overkill!!!

Ce inseamna asta? Pai este foarte simplu… etajul de alimentare al procesorului este controlat de catre un IOR 35201 si este alcatuit din 8 faze, fiecare fiind formata dintr-un mosfet IOR 3553M capabil sa sustina 40A, o bobina cu miez de ferita si un condensator solid FPCAP. Pentru VCCSA si VCCIO avem cate un etaj de alimentare separat, alcatuit din aceleasi componente si controlat de un IOR 3570A, in timp ce etajul de alimentare al solutiei grafice integrate este alcatuit din 4 faze, controlate de un al doilea IOR 35201. Cel de-al doilea IOR 3570A montat pe placa de baza controleaza etajul de alimentare al memoriei, alcatuit din doua faze (un mosfet IOR 3553M, o bobina si 2 condensatori per faza).

Cei care cunosc ceva electronica si-au format deja o impresie… Totusi, daca denumirile de mai sus seamana cu limba chineza pentru voi, nu este o problema – pot traduce. Iar traducerea suna cam asa… GIGABYTE Z270X Gaming SOC este construita ca un tanc, etajul de alimentare al procesorului fiind mult supra-dimensionat, construit din componente de cea mai buna calitate si fara nici un artificiu gen dublori de faza. Cam asa ar trebui sa arate etajul de alimentare in cazul unei placi de baza dedicate overclockerilor…

 

 

 

 

 

 

 

Comentarii

Un comentariu la: Prezentare – GIGABYTE Z270X Gaming SOC

  1. eudan62 a scris pe:

    O minunăție de placă.Astăzi am comandat-o.Mulțumim.

Lasa-ne un comentariu: