Prezentare – GIGABYTE Z690 AERO G

Scris de: , in categoria: Placi de baza, in 11 November, 2021.

Concluzii

 
GIGABYTE Z690 AERO G este o placa de baza interesanta, din mai multe puncte de vedere. In primul rand, pentru ca asa cum spuneam, reprezinta un pas in fata inspre omogenizarea ofertei GIGABYTE, cel putin la nivel de terminologie, indiferent daca discutam despre placi de baza, placi video sau notebook-uri.

In al doilea rand, pentru ca cel putin la nivel teoretic ar trebui sa fie o placa de baza ceva mai accesibila (sub 2000 RON), existand chiar si o versiune DDR4, insa principalele dotari importante au ramas la locul lor. Astfel, GIGABYTE Z690 AERO G este echipata cu un etaj de alimentare solid, 4 slot-uri M.2 PCI-E 4.0, conector USB 3.2 Gen 2×2 atat frontal, cat si pe back-panel, conectivitate 2.5Gbe LAN si conectivitate WiFi 6.

Practic, diferentele fata de mult mai costisitoarele varfuri de gama sunt destul de irelevante pentru marea majoritatea a utilizatorilor, ceea ce inseamna ca GIGABYTE Z690 AERO G este o oferta demna de luat in calcul daca aveti in plan achizitia unui sistem Alder Lake.

Desigur, asta inseamna sa si existe in magazinele din tara noastra, pentru un pret apropiat de cel recomandat (289 USD), iar cumparatorul sa aibe norocul sa gaseasca si un kit de memorii DDR5 in stock. Din fericire, exista si GIGABYTE Z690 AERO G DDR4, pe care imi doresc, de asemenea, sa o vad cat mai repede si in magazinele din tara noastra.

 

Comentarii

Lasa-ne un comentariu: