Prezentare – MSI X99A XPower Gaming Titanium

Scris de: , in categoria: Placi de baza, in 24 November, 2016.

 

2

7

 

Dimensiunea placii depaseste cu usurinta standardul ATX atat in ceea ce priveste lungimea cat si latimea, cu toate astea majoritatea carcaselor premium nu vor avea nici o problema legata de compatibilitate. Distanta dintre a fost unul din motivele pentru care care formatul ATX a fost insuficient, X99A XPower Gaming Titanium fiind una din putinele placi de baza care permit o distantare de 3 sloturi in cazul utilizarii a doua placi video in configuratie multi-card. Configuratiile 4-Way sunt si ele posibile, in cazul folosirii unui procesor cu 40 lane-uri PCI-Express putem rula in mod 16x / 8x / 8x / 8x in timp ce un procesor cu 28 lane-uri este limitat la 8x / 8x / 8x / 4x.

Pe langa cele 5 sloturi PCI-Express 16x ce pot fi folosite pentru diferite configuratii multi-card, mai avem si un slot PCI-Express 1x amplasat perfect pentru a instala o placa de sunet sau chiar o placa de retea. Ca si celelalte placi de baza din seria Gaming Titanium, X99A XPower Gaming Titanium are ranforsari metalice pentru sloturile PCI-Express, DDR4 dar si M.2, acest aspect conferindu-le o rezistenta sporita. Pe langa utilitatea practica trebuie sa recunostem ca si aspectul este unul deosebit, potrivindu-se de minune cu tema “metalica” a seriei. De asemenea, placa de baza este dotata cu un slot M.2 care suporta cele mai noi SSD-uri NVMe, care suporta si dispozitive de tip 22110.

 

1

3

8

 

Fiind un model XPower avem parte de toate dotarile rezervate de obicei modelelor de varf. Gasim pe placa butoane iluminate de Power, Reset, + / – pentru BCLK, Game Boost precum si un switch de Slow Mode sau Debug LED, dotari foarte utile pentru overclocking. Mi-au placut butonul de reset total (Discharge) pe care il putem folosi atunci cand Clear CMOS nu ne ajuta, dar si DIP Switch-urile pentru Ceasefire care ne permit sa oprim rand pe rand sloturile PCI-Express.

Placa de sunet integrata este Audio Boost 3, adica solutia de varf in cazul placilor de sunet integrate MSI. Aceasta foloseste un codec Realtek ALC1150 impreuna cu trei OPAMP-uri Burr-Brown OPA1652 (doua pentru panoul I/O si unul pentru iesirea de casti frontala). De remarcat condensatorii Nippon Chemicon Audio pentru filtrarea zgomotului pe alimentare precum si lipsa condensatorilor electrolitici pe linia de semnal – un lucru bun de fiecare data.

Nahimic este un program de procesare audio suportat pe anumite placi de baza si notebook-uri MSI. Acesta poate aplica diferite efecte asupra semnalului: 7.1 Virtual Surround, Bass Boost, Frequency Leveler, Voice Clarity, Volume Boost si Reverb. In anumite aplicatii (in special jocuri si filme), daca avem un sistem audio bun (casti, boxe) putem sesiza ceva imbunatatiri la capitolele soundstage si spatialitate. Daca va intereseaza in principal muzica sau vi se pare ca sunetul are un nivel prea scazut (lucru necesar pentru procesarea software a Nahimic) atunci va recomand sa nu instalati acest software.

 

13

12

9

 

In coltul din dreapta-jos, chiar langa radiatorului PCH-ului, se afla cele 6 porturi S-ATA 6Gbps native PCH-ului X99. In loc sa implementeze conectivitate SATA Express, care s-a dovedit inutila de-a lungul timpului din cauza lipsei dispozitivelor compatibile, MSI a ales sa doteze placa cu un port U.2 – mult mai rapid – vizibil in imaginea de mai sus. De asemenea, pentru a veni in intampinarea producatorilor de carcase ce implementeaza USB 3.1 Type-C pe panoul frontal, X99A XPower Gaming Titanium este dotata cu un port intern de acest tip.

 

Comentarii

2 comentarii la: Prezentare – MSI X99A XPower Gaming Titanium

  1. Wizzman2332 a scris pe:

    Dețin această placă de bază de ceva vreme nu ați întâlnit cumva un bug cu modulul de bluetooth? Uneori pur si simplu nu detectează corect acest modul. În marea majoritate a timpului bluetooth-ul funcționează corespunzător dar așa câte odată când î-i vine lui pe chelie nu mai apare. Înainte de update la bios v1.40 asta se întâmpla mai des dar acum se întâmplă mult mai rar. Din păcate din septembrie nu au mai scos nici un bios update. Oare cei de la Msi nu stiu ca bug-ul încă mai persistă câte odată? Sau ați sugera să le mai fac un raport probabil ei cred că s-a rezolvat problema. Ați putea si voi să o faceți dacă nu cer prea mult mulțumesc.

  2. Wizzman2332 a scris pe:

    Înafară de problema menționată mai sus sunt super mulțumit de ea jos palaria! Am pus pe ea un i7 Broadwell 6850k este un “match made in heaven” merge perfect stabil cu un OC la 4,4Ghz duce bine si 4,5Ghz dar nu-mi place că papă prea mult voltaj ca să devină stabil la acea frecvență așa că am revenit la 4,4 e foarte bine așa.

Lasa-ne un comentariu: