Prezentare – MSI Z270 Gaming Pro + MSI Core Frozr L

Scris de: , in categoria: Placi de baza, in 6 February, 2017.

Concluzii

 
Sunt perfect constient ca entuziastii se vor afla mereu in cautarea unui procesor potent, capabil de o frecventa cat mai mare cu o tensiune cat mai mica. De aceea, acesti entuziasti vor utiliza deobicei un sistem de racire foarte performant si o placa de baza high-end. Cu toate acestea, majoritatea utilizatorilor nu se incadreaza in aceasta categorie, prin urmare vor cauta o placa de baza cu un raport calitate / pret cat mai bun si un cooler similar. Acesti utilizatori nu vor schimba procesoarele ca pe sosete. nu vor folosi sisteme de racire la fel de costisitoare ca si placa de baza si de cele mai multe ori nu vor overclocka procesorul. Si chiar daca o vor face, se vor multumi cu performantele de care este capabil procesorul lor.

Drept urmare, am incercat sa ne punem in pielea lor, iar MSI Z270 Gaming Pro, o placa de baza de 800 RON, a facut pereche buna cu MSI Core Frozr L, un cooler de 220 RON, permitandu-ne sa aruncam o privire in lumea reala, a celor care cu greu strang si aceasta suma pentru placa de baza + cooler, dupa ce au cheltuit cea mai mare parte a bugetului pe procesor si placa video. Iar exemplarul nostru de Core i7 7700K, versiunea “cartof”, a completat de minune acest peisaj, fiind reprezentativ pentru o mare parte a procesoarelor disponibile in retail.

In aceste conditii, MSI Z270 Gaming Pro a iesit in evidenta ca fiind o placa de baza solida, care ofera majoritatea dotarilor de care ar putea avea nevoie un utilizator normal, facand insa fata si testelor de stabilitate in conditii nu tocmai prietenoase (1.38v nu este un voltaj recomandat pentru daily-use, dupa parerea mea). Si cooler-ul MSI Core Frozr L s-a comportat admirabil, singurul aspect unde as dori sa vad imbunatatiri pe viitor fiind presiunea sistemului de prindere.

In concluzie, daca aveti ~ 1000 RON la dispozitie pentru placa de baza si cooler si planuiti sa construiti un sistem tematic MSI, combo-ul prezentat astazi poate fi o solutie optima, indiferent daca nimeriti un golden sample sau un cartof, sau daca aveti in plan achizitia unui i5 sau a unui i7.

 
Outro

Comentarii

Lasa-ne un comentariu: