Prezentare – NZXT N7 B550

Scris de: , in categoria: Placi de baza, in 25 March, 2021.

Concluzii

 

NZXT N7 B550 este o placa de baza echilibrata, gandita pentru cei preocupati atat de aspect, cat si de performanta. Placa se lanseaza oficial astazi, pentru un MSRP de 229 USD, ceea ce inseamna ca in Romania ar trebui sa isi faca aparitia pentru ~ 1149 RON. Daca pentru primele doua modele NZXT au colaborat cu Elitegroup (ECS) pentru productie, incepand cu modelul N7 Z490 acestia au apelat la Asrock, acesta fiind de altfel si cazul de fata.

Per total, avem de-a face cu o placa de baza eleganta, care ofera majoritatea dotarilor pe care ni le-am putea dori de la o placa de baza B550, un sistem de alimentare solid, optiuni generoase la capitolul conectica, ba chiar si butoane Power si Reset on-board, pentru cei pasionati de overclocking. Practic, la acest capitol nu ne lipseste decat un de-bug led.

Mai mult decat atat, putem controla iluminarea si viteza de rotatie a ventilatoarelor cu ajutorul utilitarului NZXT CAM, acesta putand fi de altfel utilizat si pentru monitorizarea celor mai importanti parametrii ai sistemului nostru. Si daca utilizam in sistem alte componente NZXT, cum ar fi sisteme de racire de tip AIO, atunci putem controla si sistemul de racire cu ajutorul aceluiasi utilitar.

Trebuie sa recunosc ca NZXT au adus o abordare interesanta in segmentul placilor de baza, alegand sa lanseze cate un model pentru fiecare generatie de chipset, bazandu-se pe capacitatile de productie ale unor producatori cu experienta, personalizand insa aspectul, dotarile, BIOS-ul si utilitarul de monitorizare si control.

Rezultatul este unul surprinzator, NZXT N7 B550 oferind un aspect inedit sistemului nostru, indiferent daca utilizam o carcasa NZXT sau nu. Pe de alta parte, daca utilizam o carcasa NZXT, efectul vizual obtinut este amplificat, motiv pentru care fanii companiei americane au un motiv in plus sa opteze pentru o placa de baza NZXT.

 

Comentarii

Niciun comentariu la: Prezentare – NZXT N7 B550

Lasa-ne un comentariu: