Prezentare – Z390 AORUS Master & Z390 AORUS Pro

Scris de: , in categoria: Placi de baza, in 8 October, 2018.

Z390 AORUS Master

 
Nu vreau sa ma repet ca o moara stricata, serios ca nu vreau. Dar tavalugul lansarilor de anul acesta pur si simplu ma lasa fara cuvinte si ma face sa revin la o idee pe care am vehiculat-o pe aici in ultima vreme… mai baieti, eu vreau o pauza. Am inteles, avem produse…dar gata… mai luam si o pauza. De exemplu, consider ca nu este deloc frumos ca dupa o vara plina de lansari, luna Octombrie sa debuteze cu un nou chipset Intel (Z390), urmat la scurt timp de o noua placa video (Nvidia GeForce RTX 2070), urmata la randul ei de lansarea procesoarelor din gama 9xxx, la doar cateva zile.

De exemplu, ca de multe ori in aceasta perioada a anului, voi pleca probabil in urmatoarea perioada sa vizitez o serie de fabrici in China. In aceste conditii, nu pot decat sa le urez succes companiilor care lanseaza produse dar nu au trimis inca sample-urile la teste (RTX 2070, la tine ma gandesc) si sa privesc usor iritat catre 9900K-ul de pe platforma de teste, care se va lansa cat timp eu sunt plecat, prin urmare trebuie sa las articolul pregatit pana atunci.

Colac peste pupaza, un nou chipset inseamna placi de baza noi si ca de fiecare data cei de GIGABYTE si MSI sunt harnici si trimit placile de baza in avans, asa ca astazi avem de discutat despre doua modele AORUS si un model MSI, fiecare brand avand articolul sau dedicat.

Ca sa fim corecti, vom trata produsele in ordinea in care au ajuns in laborator, prin urmare in articolul de fata vom discuta despre Z390 AORUS Master si Z390 AORUS Pro, adica varful de gama Z390 AORUS, respectiv modelul mainstream al seriei.

Pana sa vedem cum arata placile de baza, trebuie sa fac o precizare legata de “noul” chipset Intel Z390, anuntat inca de la Computex. Astfel, noutatile pe care acesta le aduce fata de Z370 sunt integrarea a 6 conexiuni USB 3.1 Gen 2, respectiv integrarea unei solutii WiFi 802.11ac direct in chipset. De parca aceste tehnologii nu ar fi putut fi integrate de la bun inceput in Z370 si era neaparat necesara lansarea unui “nou” chipset si a unor noi familii de placi de baza… Traiasca consumerismul… traiasca societatea capitalista multilateral dezvoltata…

 

Comentarii

Niciun comentariu la: Prezentare – Z390 AORUS Master & Z390 AORUS Pro

Lasa-ne un comentariu: