Prezentare – Z390 AORUS Master & Z390 AORUS Pro

Scris de: , in categoria: Placi de baza, in 8 October, 2018.

Concluzii

 
Placile de baza Z390 ar trebui sa fie disponibile in comert incepand cu aceasta saptamana, urmand ca procesoarele Coffee Lake din seria 9xxx sa fie lansate undeva dupa mijlocul lunii. Desigur, integrarea suportului pentru 6 conectori USB 3.1 Gen2, respectiv pentru o solutie WiFi in chipset este binevenita, insa nu pot sa nu ma intreb ce parere vor avea consumatorii care au achizitionat o placa de baza Z370 high-end si nu au primit aceste dotari. In fond, atat procesoarele din seria 8, cat si procesoarele din seria 9, pot functiona pe oricare dintre cele doua tipuri de placi de baza (Z370 sau Z390).

Per total, line-up-ul AORUS Z390 arata bine, incepand cu varful Z390 AORUS Master, care ofera toate dotarile de care am putea avea nevoie si pana la mainstream-ul Z390 AORUS Pro, de pe care au fost inlaturate doar o mana de dotari (conectivitate WiFi, un slot M.2, un conector USB 3.1 Gen2, butoanele on-board).

Placile de baza arata bine, procesoarele vor aduce nuclee in plus in tabara Intel, insa eu unul nu pot scapa de senzatia de progres oferit cu lingurita, chiar si acum, in conditiile in care exista competitie pe piata procesoarelor. Cat despre preturi, nu vom avea parte de vesti prea bune la capitolul procesoare. In schimb, este posibil ca unele dintre modelele Z390 mainstream sa fie chiar prietenoase cu buzunarul, ceea ce nu poate decat sa ne bucure.
 

Comentarii

Niciun comentariu la: Prezentare – Z390 AORUS Master & Z390 AORUS Pro

Lasa-ne un comentariu: