Review – ASRock X670E Taichi

Scris de: , in categoria: Placi de baza, in 18 November, 2022.

Concluzii

 
ASRock X670E Taichi este o placa de baza cu adevarat high-end, atat in ceea ce inseamna calitatea constructiei, cat si daca ne uitam la conectivitate sau dotari. BIOS-ul este extrem de stufos si daca avem suficienta rabdare putem stoarce si ultima farama de performanta din aceasta platforma. POST-ul placii de baza a fost de fiecare data rapid spre deosebire de alte implementari AM5, folosirea ultimului AGESA find probabil responsabila de acest lucru. Mai mult decat atat, am putut rula uncore-ul in mod sincron fara probleme pana la 3100MHz cu memoria ruland la 6200MHz CL30, overclocking-ul memoriei DDR5 fiind si una dintre problemele cu care s-au confruntat cei de la AMD in momentul lansarii platformei AM5.

Tehnologiile de overclocking automat Precision Boost Overdrive (PBO) si Curve Optimizer (CO) au functionat perfect si am putut depasi 5350MHz perfect stabil pe toate nucleele exemplarului nostru de Ryzen 5 7600X, la o tensiune de alimentare de sub 1.3v. Manual nu am putut obtine semnificativ mai mult, insa acest lucru este normal pentru ca AMD oricum a stors tot ce era de stors, iar scalarea cu voltajul este mai mult negativa decat pozitiva. Una peste alta experienta de overclocking a fost una placuta, nu am avut probleme, totul a functionat asa cum a trebuit.

ASRock X670E Taichi este o placa de baza AM5 care are tot ce am putea dori, incepand de la calitatea foarte buna a constructiei si a racirii, continuand cu BIOS-ul cu extinse posibilitati de configurare si incheind cu dotarile excelente. Vorbim aici de solutia de retea Killer 2.5G LAN + WiFi 6E, conectivitatea USB 4, porturile USB galbene conectate direct la procesor, portul M.2 PCIe Gen 5 cu posibilitate de racire activa dar si solutia audio premium folosita. Desigur, lipsesc anumite dotari intalnite pe varfurile de gama ale granzilor, cum ar fi conectivitate 10Gbe LAN.

Placile de baza AM5 high-end au preturi ridicate iar ASRock X670E Taichi nu face exceptie, pretul din magazinele din Romania fiind in jurul a 3000lei. ASRock X670E Taichi este o placa de baza care face exact ceea ce trebuie la pretul pietei, eu unul ma bucur sa vad ca BIOS-ul este unul matur, platforma AM5 pare bine pusa la punct, insa ne putem astepta ca o data cu trecerea timpului sa avem si preturi ceva mai accesibile, atat la placi de baza, cat si la procesoare sau memorii. Una peste alta ASRock face o treaba buna cu X670E Taichi si ma bucur sa vad ca producatorul taiwanez a revenit in atentia publicului dupa o perioada in care s-a aflat intr-un con de umbra, cel putin in Europa. Concurenta este buna oricand si sper sa vedem cat mai multe produse precum X670E Taichi!

 

 

Comentarii

Lasa-ne un comentariu: