Review – Z790 AORUS ELITE X WIFI7

Scris de: , in categoria: Placi de baza, in 30 August, 2023.

BIOS

 

Fiind inca la prima versiune publicata – F1 – noul BIOS prezent pe Z790 AORUS ELITE X WIFI7 arata mai bine si este mai bine organizat decat implementarea anterioara. Cel mai bine vedem acest lucru in cadrul Easy Mode, unde layout-ul si gruparea optiunilor este mai ergonomica si mai naturala.

In buna traditie Gigabyte, BIOS-ul lui Z790 AORUS ELITE X WIFI7 ne ofera tot ceea ce avem nevoie, indiferent daca discutam despre configurarea dotarilor integrate, overclocking sau latente si sublatente ale memoriilor. Pentru cei mai putin avansati putem folosi Easy Mode, unde avem pe o singura pagina atat monitorizarea frecventelor, voltajelor si temperaturilor, cat si cativa parametrii necesari de configurare, precum profilul XMP sau ordinea de boot.

In cazul in care stiti ce faceti Gigabyte va ofera Advanced Mode, unde putem personaliza in detaliu aproape orice ne-am putea dori. Asa cum suntem obisnuiti, majoritatea optiunilor de overclocking sunt grupate in tab-ul Tweaker, unde putem seta orice voltaj, frecventa sau latenta ne-ar trece prin minte. Avem inclusiv posibilitatea de a stoca profile XMP 3.0 modificate si de a boota cu ele. Avem de asemenea profile prestabilite de catre inginerii celor de la Gigabyte, in cazul in care aveti module Hynix A-die cu densitate de 16GB per stick putem urca pana la 8000MHz in timp ce in cazul in care aveti module Hynix non-binary cu densitate de 24GB per stick putem urca chiar si la 8200MHz sau 8266MHz.

Setarile disponibile sunt extrem de numeroase, suficiente atat pentru incepatori, cat si pentru entuziasti – mai jos puteti vedea cateva capturi de ecran pentru a va putea forma o idee:

 

 

Comentarii

Lasa-ne un comentariu: