Thunderbolt in teste – WD Thunderbolt DUO si MSI Z77A-GD80

Scris de: , in categoria: Memorii & Stocare, Placi de baza, in 9 April, 2013.


 

MSI Z77A-GD80 dispune de o serie de dotari specifice placilor dedicate overclockerilor – butoanele on-board sunt la locul lor (Power, Reset si OC Genie) in timp ce putin mai jos gasim header-ele pentru citirea celor mai importante voltaje ale sistemului. Nu in ultimul rand, placa de baza este dotata cu un debug LED dar si cu doua chip-uri de BIOS, dotare standard pentru placile de baza dedicate overclockerilor.

 

Comentarii

8 comentarii la: Thunderbolt in teste – WD Thunderbolt DUO si MSI Z77A-GD80

  1. theBrain a scris pe:

    Viteza e mare dar pretul per gigabyte este la fel. La 2800 lei cu tot cu cablu si capacitate de 4TB ar venii 0.70 lei/gigabyte. Un HDD extern pe USB 3.0 (Seagate Backup Plus Desk) tot de 4TB costa 816 lei sau 0.204 lei/gigabyte.
    O sa trebuiasca sa subventioneze serios TB-ul ca sa aiba o sansa in fata USB-ului.

  2. usb-ul 3.0 a fost un progres exceptional. nici nu credeam ca or sa-l mai imbunatateasca.

  3. boghy a scris pe:

    Personal, n-am considerat niciodata Thunderbolt un competitor pentru USB 3.0. Rolul, pretul si in special designul il pun automat intr-o alta categorie. Deasemenea, vad cele doua standarde evoluand in mod diferit, cu TB orientat catre conectarea de hardware care pana acum a fost “blocat” in carcasa (placi video, placi de captura), iar USB pentru conectarea de periferice uzuale.

  4. theBrain a scris pe:

    Poate pe viitor o sa fie posibil sa conectezi o placa video externa la un laptop sa ii maresti performanta, gen cand esti acasa si stai cu el in priza. Iar pt mobilitate sa o folosesti pe aia mai slaba cu care vine el(asta daca e una slaba). Iti iei un procesor bun pe laptop, memorie destula iar o placa video externa daca ai nevoie de mai multa putere. Ar fi misto.

  5. Monstru Post author a scris pe:

    Exista asa ceva, am testat acum ceva vreme un Vaio care avea video in dock si se conecta pe TB.

  6. A devenit mai „rentabil” noul USB 3.0 🙂

  7. seniordady a scris pe:

    Nu am considerat niciodata Thundebolt ca fiind un competitor pentru usb3,pur si simplu usb_ul este un standard de prea multi ani ca sa mai fie depasit de vre-un alt dispozitiv nou aparut. Din moment ce este conceput mai mult pentru cei cu Apple,este clar ca nu va fi foarte raspandit,iar pretul pe care il are in prezent,il va ajuta sa ramana destul de necunoscut(ca sa zic asa). In plus de asta,pare-se ca usb-ul va evolua si el la “superspeed”,cel putin asa reiese din acest articol:http://www.anandtech.com/show/6647/usbif-announces-usb-30-10-gbps-development-demos-power-delivery-and-display-driving.

  8. Mihai P a scris pe:

    Buna ziua,
    Bun articolul, mai ales pentru explicatiile cu “daisy-chain” si descrierea pe indelete a configuratiei. Daca am inteles eu bine, tehnologia este disponibila doar pe sistemele Intel – asta inseamna ca undeva sunt niste patente intre mere si intele care vor bloca un pic asa consumatorul la ei in curte? Mi se pare mie sau piata us-freaking A este la fel de libera ca cea chineza?
    Ori nu cumva Tb nu este destinat desktopurilor de pe la noi, ci mai degraba mac-shiturilor de la ei?

    Cumva side-topic, placa video externa pentru laptop : ati testat Tb pentru ViDock-ul de care vorbeati si este conexiunea asta (Tb) la inaltimea a ceea ce se poate obtine printr-o PCI-E 2.0 sau 3.0?
    De ceva timp urmaresc niste produse similare ViDockului, PE4H cu diverse alte componente de conectare pe orice site de vanzari (ebay, s.a.m.d.) sa il gasesc sh, dar n-am noroc si nou nu dau banii aia pe el (100-150 USD). Asta pentru ca oricum lap-ul este mai vechi si nu am decat Expresscard 1.0 si niste miniPCI-uri care sa le pot folosi intr-o contraptie groaznica pentru o placa video externa.

Lasa-ne un comentariu: