Z87 OC Showdown: ASUS, ASRock, Gigabyte si MSI

Scris de: , in categoria: Placi de baza, in 15 October, 2013.

 

_MG_3847

_MG_3861

_MG_3863

 

Layout-ul este curat si aerisit, combinatia negru mat cu putin galben fiind extrem de reusita. Avem la dispozitie 3 sloturi PCI-Express 3.0 ce pot adaposti pana la 3 placi video, dar totusi pentru performanta optima se recomanda un maxim de 2 care vor functiona la 8x / 8x.

In dreapta sus avem situate doar punctele de masura a tensiunilor, in timp ce butoanele de Power, Reset si OC Genie si debug display-ul sunt amplasate in partea inferioara a placii. Acolo mai gasim si 2 butoane (+ si -) destinate modificarii rapide a BCLK-ului, banuiesc ca nu mai trebuie sa spun ca toate acestea sunt amplasate intr-o pozitie deloc comoda. La Z77 MPower le amplasasera destul de bine, acum se pare ca le-au mutat din nou… oh, well, back to the drawing board 🙂

 

_MG_3864

_MG_3873

 

In coltul din dreapta-jos, chiar langa radiatorului PCH-ului, se afla cele 8 porturi S-ATA cu care a fost dotata placa – 6 porturi S-ATA 6Gbps multumita PCH-ului Intel Z87, iar restul, 2 porturi S-ATA 6Gbps disponibile datorita unui controller aditional.

Mai jos, chiar in coltul placii gasim un buton de Fast Boot cu care putem intra direct in BIOS dupa restart, iar un pic mai la stanga gasim un switch cu care putem comuta intre cele 2 BIOS-uri. Este o facilitate utila pentru a efectua o comparatie rapida intre 2 versiuni de BIOS sau pentru a tine 2 BIOS-uri cu scopuri diferite, de exemplu bench si daily-use. Fiecare BIOS este independent, cu setari si cate 6 profile fiecare.

Sub cover-ul Audio Boost se afla defapt un codec Realtek ALC1150, in timp ce de conexiunea LAN se ocupa un chip Killer E2200. Dupa cum se vede in coltul din stanga jos placa are un PCB cu 6 straturi.

 

_MG_3866

_MG_3901

 

Comentarii

4 comentarii la: Z87 OC Showdown: ASUS, ASRock, Gigabyte si MSI

  1. fubu a scris pe:

    Foarte tare review-ul Matei! Cu siguranta nu sunt singurul care il astepta!

    Comparativ cu placile de baza lansate in ultimii ani de la sandybridge incoace, cum stau lucrurile din prisma experientei tale? Cum ai interpreta politica preturilor celor 4 producatori?

  2. vladutztg a scris pe:

    Si uite ca am ajuns la vorba Intel, ca pentru alimentarea unui procesor nu iti trebuie 10, 12 sau 16 faze, ci doar 6.

  3. I. M-ia plăcut review-ul!
    II.Maxim 8 faze este super OK!
    III.Acum câtva timp când la Europene Lab.501 realiza 6:23,703 plasându-se pe locul I la SP.32M eu cu Maximus IV Extreme scoteam 6:29,89 plasându-mă(virtual) în faţa Germaniei ,Rusiei,Cehiei ,Franţei ..etc..Concluzia :Cu MB-ul meu ASI fi facut o figura frumoasa ca sekend team la acel concurs,iar aceasta placa este şi va rămâne “mama” tuturor plăcilor ASUS!

  4. felicitari pentru review !
    interesanta scula”

Lasa-ne un comentariu: