AFOX HD 7850 Single Slot Review

Scris de: , in categoria: Placi video, in 28 May, 2012.

Concluzii

 

Ei bine dragii mei, o prima concluzie este sigura – nu poti construi un produs single slot, rece si performant, care sa fie in acelasi timp si silentios. Acesta este cel mai mare dezavantaj al placii video testate astazi si cred ca este unul destul de clar. Pe de alta parte, am fost placut surprins de comportamentul solutiei de racire, temperaturile obtinute in full-load fiind destul de mici, chiar daca pretul este un nivel de zgomot mai ridicat. Sa zicem ca avem de-a face cu un compromis.

Ce mi-a placut insa cu adevarat la Afox HD 7850 single-slot este lipsa de compromisuri atunci cand vine vorba de contructia PCB-ului, care poate oricand sa stea langa un GTX 670 de referinta. Componente de calitate, produs construit cu simt de raspundere, fara economii, aceste aspecte m-au facut sa apreciez destul de mult aceasta placa video de mici dimensiuni. Poate singurul minus pe care i-l pot reprosa pe langa nivelul de zgomot este dispunerea atipica a gaurilor de prindere, aspect care nu permite montarea cu usurinta a unei solutii de racire custom, care ar reduce nivelul de zgomot.

In rest, ma bucur sa vad ca se pot realiza produse cu simt de raspundere, chiar daca producatorul nu este un nume de talia producatorilor consacrati. Sincer sa fiu, sunt foarte curios sa vad o implementare proprie de GTX 670 de la Afox.

Comentarii

6 comentarii la: AFOX HD 7850 Single Slot Review

 1. dezGusty a scris pe:

  Salut,

  o mica greseala in tabelul de la pagina 5:
  “Placi video Nvidia” – AFOX HD 7850
  “Driver Nvidia”: AMD Catalyst 12.4

  Poate mai sunt si in alte locuri, e singurul loc unde am observat.

 2. Monstru Post author a scris pe:

  Multumesc, am modificat (da-i un F5)

 3. Costi a scris pe:

  Și eu „sunt foarte curios sa vad o implementare proprie de GTX 670 de la Afox”.
  Dar am câteva întrebări:
  1. Mosfeții intră în contact cu radiatorul?
  Din poze aș spune că nu.
  2. Cum sunt influențate bobinele de aerul cald care le străbate?
  Presupun că nu prea le place.

 4. Monstru Post author a scris pe:

  Buna observatia, mosfetii nu sunt raciti prin intermediul radiatorului. Pe de alta parte, fluxul de aer care circula in zona ese destul de puternic si nu este deloc cald (comparativ cu temperaturile la care functioneaza componentele care alcatuiesc VRM-ul).

 5. edyaldea a scris pe:

  De unde putem cumpara aceasta placa?

 6. Eugen a scris pe:

  Frumos review, felicitari.

  Am insa niste intrebari:

  1. Cine distribuie AFOX in Romania?
  2. Se poate regla voltajul la GPU si memorie pentru un undervolt/underclock?
  3. BIOS-ul se poate modifica si rescrie cu valori noi pt voltaj si frecvente? Sau la variantele cu PCB custom nu merge BIOS alternativ/modificat?

  Si o sugestie: Exista o placa low profile AFOX tot HD7850, un review cu ea? E chiar mai interesanta ca single slot pentru multa lume …

Lasa-ne un comentariu: