Asus Mars 760 – The gods go to war…

Scris de: , in categoria: Placi video, in 19 November, 2013.

Platforma de test

 

Testbed

 

Pentru a analiza performanta intr-un sistem de referinta cunoscut, cu un numar redus de variabile, am rulat 3DMark Vantage, 3DMark 2011 precum si toate testele din noul 3DMark. In ceea ce priveste jocurile am vrut sa va oferim o imagine cat mai exacta legata de comportamentul placilor testate, motiv pentru care am folosit 9 jocuri in testul de astazi si pentru fiecare joc am inregistrat si framerate-ul minim.

Pentru a nu limita performanta placilor video am folosit o platforma compatibila standardului PCI-Express 3.0, adica Haswell. In acest scop am alaturat un Core i7 4770K unei placi de baza GIGABYTE Z87X-OC Force si am overclockat procesorul pana la 4500MHz perfect stabil la un voltaj de 1.16v si racit cu un cooler Noctua NH-D14. Memoriile folosite au fost un kit dual-channel GEIL Evo Corsa 8GB DDR3-2133 CL10 setate DDR3 2133 9-11-9-24, in timp ce sursa a fost batrana Cooler Master UCP 1100W. Testele au fost realizate in regim open-stand, cu ajutorul unei mese de teste HSPC Top Deck Station.

Sistemul de operare folosit a fost Windows 7 Ultimate x64 SP1, instalat pe un Kingston HyperX 240GB. Am folosit cea mai noua versiune de driver AMD, mai precis Catalyst 13.11 Press BETA, iar in cazul NVIDIA, am folosit driverul Forceware 331.70 BETA. Pentru cei curiosi de “sporul” de performanta adus de driverii noi fata de 327.23 WHQL, aveti mai jos un test comparativ realizat pe GTX Titan. Concluzia va las pe voi sa o trageti… Folosim doar benchmark-uri si jocuri cu licenta, aduse la zi din punct de vedere al update-urilor.

Asa cum v-am obisnuit deja, toate placile au fost testate in doua rezolutii (1920×1200 si 2560×1600) cu cate doua setari pentru fiecare rezolutie: 8xAA si 2xAA, inlocuind cu 4xAA si NoAA atunci cand 8xAA nu a fost posibil. In toate jocurile detaliile au fost ridicate la maxim, atata timp cat acest lucru presupune folosirea unor setari identice pentru toate placile din test.

 
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Comentarii

5 comentarii la: Asus Mars 760 – The gods go to war…

  1. Costi a scris pe:

    Multi GPU în momentul în care cel mai puternic sigle GPU nu îți este suficient ȘI diferența de performanță dintre cele două soluții este de cel puțin 30%.
    În opinia mea..

  2. Cocos Aurelian a scris pe:

    Excelenta realizare, excelent si review-ul…La cat de rapida este placa, as vrea sa recomand si eu o piesa la fel de rapida pentru auditie in timp ce se savureaza lectura: Napalm Death – Diatribes 🙂
    E un monstru grafic, Asus nu se joaca niciodata!
    E in wishlist-ul meu deja, avand in vedere ca am in PC placa Asus (si sunt fan)

  3. rage fuury a scris pe:

    O alta bijuterie tehnica marca Asus (dar nu cea pe care o asteptam… 🙂 ) si un review pe masura dar…Multi Gpu? Nu cand exista solutii single GPU atat de puternice cel putin…. Daca ar fi venit mai devreme- poate, insa acum e umbrita de Bestie, de Kraken…. A little late to the party

  4. theBRAIN a scris pe:

    I’m a sucker for multi-gpu, I like it!
    Cu toate ca ne asteptam sa faca cu unul dintre cele mai puternice GPU-uri. Ca era 780 simplu sau poate de ce nu Titanul, era ok. Asa, e mai degraba o incercare sa intre in sfera pret/performanta nu performanta exclusivista cum obisnuieste Nvidia pt placile astea mai de top. 😀
    Dar totusi prefer solutii multi-gpu, cu placi individuale. Motivele ar fi ca sunt mai usor de reciclat in cazul unui upgrade, o placa mai ieftina se da mai usor decat una scumpa, se strica una, o schimbi numai pe aia si etc (eu am air-flow bun in carcasa, caldura nu e o problema).
    Acum la oile noastre, un 760 tot de la Asus cu DirectCU II si OC costa 1155 lei. Solutia cu individuale, in cazul asta, mai prezinta avantajul ca le cumperi pe rand si mai ieftin. Pam-pam!

  5. Vlad a scris pe:

    Tot 7990 ramane solutia suprema. E 2500RON la Emag!

Lasa-ne un comentariu: