Clash of the Titans VGA 2014 – ASUS Geforce GTX 780 Ti DirectCU II vs ASUS Radeon R9 290X DirectCU II

Scris de: , in categoria: Placi video, in 27 March, 2014.

 

Watercooling bench

 

water

 

Trecerea la racirea pe apa a permis si ridicarea voltajului (ambele GPU-uri au scalat din nou si cu voltajul), dar datorita temperaturii ridicate a apei, nu am obtinut temperaturi foarte bune in load, prin urmare nu am putut obtine o scalare foarte buna cu temperatura.

Racirea pe apa este foarte buna in conditiile folosirii apei la temperatura scazuta, in caz contrar diferentele in cazul unor GPU-uri cu suprafata foarte mare de disipare nu sunt mari fata de racirea pe aer. Am obtinut un maxim de 1530MHz pentru GTX 780 Ti DC2, rezultat care m-a multumit si care arata un potential foarte bun de overclocking pentru un GPU urias cum este GK110.

Hawaii are destule probleme, nu ofera o experienta de bench placuta, iar cei doar 1300MHz (avand in vedere si ca este un GPU sensibil mai mic decat GK110) arata posibile probleme cu arhitectura, probleme cu procesul de fabricatie sau cu calitatea siliciului. Urmatorul single GPU de la AMD ne va putea raspunde la cateva din aceste presupuneri.

 

GTX 780 Ti DC2

 

1_1530_03

2_1480_v_ok

3_1460_fse

78_c_1

 

R9 290X DC2

 

1301_03

6844_ok

cat 1440_OK

v_2

 

Memoria a functionat foarte bine, maximul fiind de 2100MHz pentru 780Ti si 1790MHz pentru 290X. Am fost dezamagit sa vad memorie Elpida pe 290X, dar la final, contrat asteptarilor, am avut o scalare buna cu voltajul. Totusi, o placa din seria DC2 trebuie echipata cu cele mai bune memorii de pe piata, asa cum am fost obisnuiti in trecut, lasand “esalonul doi” pentru placile de referinta.

 

mem max

mem

 

Comentarii

6 comentarii la: Clash of the Titans VGA 2014 – ASUS Geforce GTX 780 Ti DirectCU II vs ASUS Radeon R9 290X DirectCU II

  1. rage fuury a scris pe:

    Multumim pentru articol… daca placile au rezistat cateva zile in posesia ta, cred ca posesorii unor astfel de monstri pot dormi linistiti :un plus 0.2V absolut necesar pentru un overclocking decent nu o sa le topesasca mosfetii; Eu sunt uimit de cat de blindata e o astfel de placa fata de un GTX Titan de referinta, pare a fi vorba de o diferenta de categorie….

  2. Mihai a scris pe:

    Eu sunt posesor de Asus GTX 780 Ti DC2 si ma declar foarte multumit nu de potentialul placii pentru OC, ci de faptul ca solutia de racire de la Asus chiar este una foarte eficienta. Am modificat bios-ul placii astfel incat sa dezactivez boost-ul, si sa raman pe un clock stabil apropiat de default undeva la 863 MHz si cu o tensiune de alimentare fixa de 950mV. Obtin lejer 60fps in toate jocurile cu dx11 pe ultra settings gen metro ll, nfs rivals, crysis 3.
    De remarcat este faptul ca temp gpu nu trece de 50 grade, iar temp vrm nu trece de 70 grade. Am preferat sa micsorez clock-ul pentru ca monitorul nu poate mai mult de 60Hz, si atunci chiar nu vad rostul de 60fps+ pe care le poate genera gtx 780 ti.

  3. poparamiro Post author a scris pe:

    @ rage

    Ms si eu, intr-adevar placile sunt foarte solide, iar racirea mi-a placut ca aspect. Performanta coolerului este buna, dar se poate si mai bine, ca intotdeauna.

    @ Mihai

    Foarte bine executat domnule, spor la gaming

  4. P Mircea a scris pe:

    Iti multumesc pentru articol,e unul foarte detaliat.

  5. SOLO a scris pe:

    Felicitari pentru articol!
    Eu cred ca orice racire stoc pusa pe o placa video paleste pe langa Windforce 3X v2 de la Gigabyte. Ar fi interesant un articol cu placi video puternice racite stoc de la toti producatorii. Pun pariu ca Windforce 3X le va da rusine si lui DCUII si lui TwinFrozr,iar pe ACX-ul lui EVGA il va umili pur si simplu!
    Gigabyte are cele mai bune raciri pe placile video de vreo 3 ani incoace.

  6. KALEL a scris pe:

    chiar ati ramas fara culori ?
    ambele bar-uri verzi ?!?!? really ?!?!?!

Lasa-ne un comentariu: