MSI R7970 Lightning Review

Scris de: , in categoria: Placi video, in 7 August, 2012.

 

MSI R7970 Lightning nu este o aparitie noua pe piata, in schimb este o implementare de varf a GPU-ului HD7970 prin urmare nu putea lipsi de pe bancul nostru de test. Desi Radeon HD7970 nu mai este pe hartie varful de gama al AMD, acesta fiind inlocuit de varianta GHz Edition, pentru overclockingul extrem acest lucru are prea putina relevanta.

Daca va intrebati de ce o sa incerc sa va raspund pe scurt. In primul rand “gimmick”-urile de marketing gen PowerTune nu conteaza aici, ba chiar fac overclocking-ul sa devina un procedeu mai anevoios. In al doilea rand revizia GPU-ului este aceeasi, totul bazandu-se pe binning-ul GPU-urilor care este destul de strict in cazul R7970 Lightning care vine tactata din fabrica la 1070MHz pentru GPU si 1400MHz pentru memoriile GDDR5 (fata de 925MHz / 1375MHz in cazul variantei de referinta).

Tinand cont de frecventele ridicate destul de mult din fabrica, astazi va fi interesant de vazut de cat headroom mai dispune placa video comparativ cu variantele de referinta deja testate.

 

 

 

Comentarii

3 comentarii la: MSI R7970 Lightning Review

  1. Cei de la ATI fac niste placi video foarte bune si din punct de vedere grafic, si al design0ului.

  2. ciupearca a scris pe:

    Piatra naturală – aceasta placă video este din curtea celor de la MSI, ai lăsat un comment doar să fie…

  3. Interesant review

Lasa-ne un comentariu: