Palit JetStream GTX 670

Scris de: , in categoria: Placi video, in 25 May, 2012.

Platforma de test

Asa cum stiti, noi nu testam implementari diferite ale aceluiasi nucleu decat foarte rar, deoarece intotdeuna am preferat sa tratam asa cum trebuie lansarea unui nucleu si sa nu revenim asupra subiectului doar pentru ca X producator a mai adaugat un condensator. Ei bine, in urma colaborarii cu evoMAG am observat ca multi dintre voi si-ar dori sa vada chiar produsul respectiv testat, nu referinta, asa ca am zis ok, in limita timpului disponibil, vom pune la punct o metodologie de testare pentru diferite implementari.

Evident, nu mai discutam despre performanta, deoarece aceasta este deja cunoscuta din articolul in care am tratat modelul de referinta. Ne vom concentra in schimb asupra parametrilor care pot varia, mai precis temperatura atinsa in timpul functionarii, nivelul de zgomot, consumul si potentialul de overclocking. In acest scop, vom utiliza platforma oficiala de teste 3D (care va ramane neschimbata pana la lansarea lui Ivy Bridge E, in cazul ideal, si prin urmare vom putea compara mai multe produse din aceste puncte de vedere.

In acest scop am alaturat un Core i7 3770K unei placi de baza GIGABYTE Z77X-UD5H si am overclockat procesorul pana la 4500MHz perfect stabil la un voltaj de 1.18v si racit cu un cooler Noctua NH-D14, impreuna cu doua ventilatoare Coolink SwiF2 120P. Memoriile folosite au fost un kit dual-channel GEIL Evo Corsa 8GB DDR3-2133 CL9 ruland in specificatii, in timp ce sursa a fost obisnuita deja Cooler Master UCP 1100. Testele au fost realizate in regim open-stand, cu ajutorul unei mese de teste HSPC Top Deck Station. Sistemul de operare folosit a fost Windows 7 Ultimate x64 SP1, instalat pe un Kingston HyperX 240GB. Am folosit cel mai nou driver video de la Nvidia, mai precis Forceware 301.42 WHQL, in cazul produsului testat astazi.

Comentarii

3 comentarii la: Palit JetStream GTX 670

  1. ciprian a scris pe:

    cat de bun paote sa fie? eu zic ca tot 590 a ramas cel mai tare…;)

  2. claudiu a scris pe:

    pe cand un review cu EVGA gtx 670 versiunea FTW pe pcb de 680 si racire cica modificata. oscilez intre ea si versiunea normala de gtx 670 tot de la evga, una la 400 de parai si FTW la 428 de parai.

  3. Monstru Post author a scris pe:

    Nu am primit asa ceva in teste, deci nu o sa vezi prea curand review-ul asta pe LAB.

Lasa-ne un comentariu: