Review – AMD Radeon R9 Nano

Scris de: , in categoria: Featured Articles, Placi video, in 10 September, 2015.

Nivel de zgomot

 
ni

nl

nm

 

Pentru a masura nivelul de zgomot am utilizat un decibelmetru profesional produs de Voltcraft, mai precis modelul SL200. Acesta a fost pozitionat pe un trepied la 85cm de platforma de test, deasupra cooler-ului de pe procesor. Pentru acest test am tactat procesorul la 3 GHz, am lasat doar 2 nuclee active micsorand tensiunea de alimentare la 1.05v, am dezactivat Hyper-Threading-ul si am folosit cooler-ul Noctua NH-D14 in mod pasiv. Singurul ventilator in afara de cel al placii video a fost ventilatorul sursei, care produce insa un nivel de zgomot cu mult sub ceea ce este capabila o placa high-end.

Testele au fost realizate intr-o camera dotata cu geamuri termopan, zgomotul de fundal in aceasta camera fiind mai mic de 32.9dB. La fel ca si in cazul testelor de consum si de temperatura, trebuie sa retinem ca valorile prezentate in tabelul de mai sus se aplica strict sistemului de referinta folosit in articolul de fata. Nivelul de zgomot nu va fi acelasi in cazul in care sistemul este montat in carcasa, in cazul in care distanta dintre aparatul de masura si placa video difera, in cazul in care orientarea aparatului difera, s.a.m.d.

De aceea, noi am creat un sistem de referinta in cadrul caruia sa putem compara mai multe solutii, insa rezultatele trebuiesc privite ca diferente intre produse, nu ca valori absolute universal valabile in orice situatie. Pentru a inregistra nivelul de zgomot, am rulat Crysis 2 in 1920×1200 4xAA. Valorile pe care le puteti vedea in grafic sunt valorile maxime inregistrate in timpul testului respectiv.

Desi este mai silentioasa decat celelalte modele testate de noi, exemplarul de R9 Nano testat de noi sufera de pe urma unui coil noise foarte pronuntat, deci aviz amatorilor de pc-uri silentioase.

Comentarii

7 comentarii la: Review – AMD Radeon R9 Nano

  1. George a scris pe:

    La ce dimensiuni are aceasta placa video incap 3 ca aceasta intr-o placa normala, imi e frica sa ma gandesc la cum o sa arate in viitor tehnologia placilor grafice, dar o sa fie foarte interesant.

  2. NikoBadAttitude a scris pe:

    THX pt. articol monstrule. mie imi e frica de preturile monstruase ce vor insoti aceste noi modele. cind vezi 3000 lei,sau mai mult, o placa video, un telefon aproape 1000e si tu te zbati in mocirla din RO, pentru supravituire, stai si te intrebi cum e viata adevarata, viata celor ce isi pot permite astfel de produse.

  3. Liviu a scris pe:

    Superb review si model de placa . Are un mare dezavantaj – si anume pretul . Sunt sigur ca in orice alt context ATI/AMD ar castiga batalii majore impotriva Nvidia , insa la pretul ala nu poate rezolva prea multe cu piticania asta cu muschi .

  4. Ionut a scris pe:

    Frumos, poate cea mai reusita placa video de la AMD din ultimii ani 🙂 Ar fi interesant o placa video dual GPU cu 2 x Fiji.

  5. Flip a scris pe:

    Divizia grafica AMD cica e posibil sa fie cumparata de intel . Asta e o veste proasta ca si pretul lu NanO . Temperatura la 75 grade limitata spune si ca variatiile de temperatura in chip duc sigur la defectarea placi si de aceia au limitat si alimentarea sa fie cat mai putine izvoare de caldura pe PCB .

  6. Ninu a scris pe:

    Apai la banii aia pot sa o pastreze.a 3’a placa fury cu pret exorbitant care nu intrece nvidia la performanta dar o egaleaza la pret.si nici nu schimba piata cu nimic

  7. Aviz celor interesati si de un htpc- nano nu are hdmi 2.0.

Lasa-ne un comentariu: