Review – AMD Radeon RX 7600

Scris de: , in categoria: Featured Articles, Placi video, in 6 July, 2023.

Concluzii

 
AMD au ales sa se concentreze pe varfurile de gama, respectiv pe o placa grafica accesibila gandita pentru gaming FullHD, oferind pasionatilor preturi reduse pentru produsele din generatia precedenta. Per total, avem de-a face cu o strategia opusa fata de ceea ce vedem in tabara verde, care a lansat practic o serie intreaga alcatuita din 6 modele in mai putin de 9 luni de zile.

Si totusi, daca ne referim la modelele accesibile ale ambilor producatori, strategia este similara, acestia oferind placi grafice cu 8GB memorie RAM si o magistrala de 128 de biti, care concureaza mai mult sau mai putin direct, aproximativ in acelasi segment de pret. Practic, RTX 4060 are un usor avantaj la capitolul performanta, dar si din punct de vedere al tehnologiilor suportate, complementand oferta cu un consum ceva mai redus.

La polul opus, AMD ofera aproximativ aceeasi performanta la un pret ceva mai mic, AMD Radeon RX 7600 fiind disponibila in momentul de fata in magazine pentru preturi cuprinse intre 1569 RON si 1741 RON, in timp ce in momentul redactarii acestui articol, pe site-ul aceluiasi mare magazin online autohton, RTX 4060 porneste de la 1789 RON si ajunge la 1989 RON in cazul implementarilor ceva mai fortoase.

Totusi, in ambele cazuri progresul fata de generatia anterioara este limitat la produsul imediat superior din generatia veche, in cazul lui RTX 4060Ti si RX 7600, sau nici macar atat, in cazul lui RTX 4060.

Acesta este de altfel si motivul pentru care nu pot decat sa sper ca generatia actuala, post-mining si post-pandemie, reprezinta o exceptie si nu este definitorie pentru modul in care vor alege producatorii sa trateze segmentele entry-level si mainstream de acum incolo…
 

Comentarii

Lasa-ne un comentariu: