Review – MSI GeForce GTX 1660 Gaming X

Scris de: , in categoria: Featured Articles, Placi video, in 14 March, 2019.

MSI GeForce GTX 1660 Gaming X

 
Evolutia poate fi uneori un lucru ciudat… firesc, dar ciudat. De exemplu, imi aduc aminte de vremurile bune in care ne interesau doar benchmark-urile in cazul placilor video, acestea fiind pentru noi simple unelte pentru a impinge din ce in ce mai departe rezultatele in 3DMark, in special in 3DMark 2001, chintesenta overclocking-ului old school. Apoi am inceput sa testam si jocuri, pentru ca deh, majoritatea celor care cumpara o placa video pentru asta o cumpara. Si totusi, ne rezumam la a testa placile grafice high-end si mainstream, entry-level-ul fiind prea putin interesant pentru noi.

Apoi, ce sa vedeti, ne-am dat seama ca exista multi pasionati fara dare de mana care s-ar bucura daca ar putea citi aici review-uri despre astfel de produse, asa ca am inceput sa testam si placi grafice entry-level. Si adevarul este ca segmentul acesta de pret ne-a rezervat uneori si suprize placute, aici facandu-si aparitia de-a lungul timpului diversi mici monstrii interesanti.

Totusi, acest segment de pret a fost intotdeuna putin plictisitor din punctul meu de vedere. Pentru ca una este sa testezi monstrii care imping mai departe limitele performantei, sau mainstream-uri cu un raport calitate / pret foarte bun, care concureaza cu high-end-uri din generatia trecuta si alta este sa testezi pitici limitati pentru a se incadra intr-un anumit segment de pret.

Iar in conditiile in care discutam despre actuala serie de placi grafice, parca lucrurile sunt si mai plicisitoare… Stiu, stiu, nu este vina noilor modele ca piata second hand este pur si simplu invadata de 1070-uri si 1080-uri la preturi greu de imaginat in urma cu un an. Dar totusi ele exista, pentru ca fenomenul minatului a afectat piata intr-un mod brutal si inca o afecteaza si va trebui sa treaca o generatie pana cand vom scapa de aceasta “mostenire”.

Si nu este vina placilor video pentru ca dolarul a crescut, relatiile economice intre SUA si China sunt complicate si afecteaza in mod negativ industria hardware si noile produse sunt lansate la preturi care, de asemenea, sunt neinteresante. De exemplu, astazi discutam despre o placa video al carei pret recomandat este de 1075 RON. Desigur, habar nu am cat o sa coste in magazine, asa cum am vazut in ultima vreme pretul recomandat nu mai inseamna mare lucru. Dar chiar si daca ar exista exemplare la 1075 RON… trebuie sa recunoastem ca acest lucru este … plicistitor.

Nu ma intelegeti gresit, progresul este cel cu care ne-am obisnuit, MSI GeForce GTX 1660 Gaming X comparandu-se cu GTX 1060 6GB, pentru un pret sub pretul acesteia de lansare. Nimic nou la acest capitol. Dar parca altfel ar fi aratat lucrurile daca dolarul nu ar fi crescut, razboiul tarifelor nu ar fi existat si mititica ar fi costat 800 RON, de exemplu. Parca am fi avut un motiv de entuziasm. Asa… asistam doar la inca o lansare de placa video, printre ultimele din actuala generatie Nvidia, care isi ocupa cuminte locul predestinat in magazine.

 

Comentarii

Un comentariu la: Review – MSI GeForce GTX 1660 Gaming X

  1. Nick a scris pe:

    Bun articol dar vad ca v-ati molipsit si voi de …plictiseala omului modern.

Lasa-ne un comentariu: