Review – Sapphire AMD Radeon RX 6950XT Nitro+ PURE

Scris de: , in categoria: Featured Articles, Placi video, in 10 May, 2022.

Sapphire AMD Radeon RX 6950XT Nitro+ PURE

 
Ehehei, dragii monstrului, dar iata ca astazi nu discutam despre o singura implementare de RX 6950XT, ci chiar despre doua, deoarece integratorii au fost harnici si s-au pregatit cu mai multe modele pentru lansare. Acesta este si cazul celor de la Sapphire, care au pregatit 3 variante distincte de RX 6950XT, mai precis Sapphire AMD Radeon RX 6950XT Nitro+, Sapphire AMD Radeon RX 6950XT Nitro+ PURE si Sapphire AMD Radeon RX 6950XT Toxic XT LC. Dintre acestea, varful de gama racit cu aer este Sapphire AMD Radeon RX 6950XT Nitro+ PURE, adica exact modelul primit de noi la teste.

Toate modelele au primit un sistem de racire nou, bazat pe ventilatoarele Angular Velocity si radiatoarele Wave Fin / V-Shape Fin, un PCB 2oz din 14 straturi, sistem de racire dedicat pentru memorii si VRM, backplate metalic si nu in ultimul rand rama de rigidizare pentru PCB, turnata dintr-un aliaj de aluminiu si magneziu.

Practic, discutam despre placi grafice monstruoase, care ocupa 4 slot-uri in carcasa, echipate cu mai multe profile de BIOS, inclusiv overclocking din fabrica, intre care putem comuta fie cu ajutorul utilitarului Sapphire TriXX, fie direct cu ajutorul butonului montat pe PCB. Drept urmare, dupa ce am vazut cum arata o implementare mainstream de RX 6950XT, haideti sa analizam si un model high-end, mai precis Sapphire AMD Radeon RX 6950XT Nitro+ PURE.

 

Comentarii

2 comentarii la: Review – Sapphire AMD Radeon RX 6950XT Nitro+ PURE

 1. Cristian G a scris pe:

  Superb sistem de racire !
  Si multumim tie draga Monstru ca ne-ai prezentat Bestia in amanunt .
  Mi se pare mie sau bestia asta de placa are de fapt grosime cat 4 sloturi ?
  Trebuie avut grija sa masori locul in carcasa inainte de achizitie

 2. Victor a scris pe:

  Am si eu o intrebare, vine cu TDA21490 sau TDA21472?

Lasa-ne un comentariu: