Review – Sapphire AMD Radeon RX 6950XT Nitro+ PURE

Scris de: , in categoria: Featured Articles, Placi video, in 10 May, 2022.

Prezentare

 

Sapphire AMD Radeon RX 6950XT Nitro+ PURE este o adevarata bestie, echipata cu un sistem de racire supradimensionat si livrata impreuna cu un suport pentru placa video. Desi placa nu este la fel de lunga precum implementarea GIGABYTE, Sapphire AMD Radeon RX 6950XT Nitro+ PURE este semnificativ mai groasa, ocupand 4 slot-uri in carcasa.

PCB-ul solid in 14 straturi este flancat de o rama turnata dintr-un aliaj de aluminiu si magneziu, care are atat rol de rigidizare a PCB-ului, cat si de baza pe care se monteaza toate celelalte componente. Latura din spate este protejata de un back-plate metalic care preia caldura degajata prin PCB, in timp ce latura din fata este dominata de sistemul de racire monstruos si de cele trei ventilatoare Tri-X Cooling ARGB. Discutam despre trei ventilatoare Quick Connect de ~100mm diametru, cu rama turnata de asemenea dintr-un aliaj de magneziu si aluminiu.

Sapphire AMD Radeon RX 6950XT Nitro+ PURE este echipata cu un conector HDMI, trei conectori Display Port, doi conectori PCI-E 8 pin si un conector PCI-E 6 pin pentru alimentare, precum si cu un buton usor accesibil cu ajutorul caruia putem schimba profilele de BIOS.

 

Comentarii

2 comentarii la: Review – Sapphire AMD Radeon RX 6950XT Nitro+ PURE

 1. Cristian G a scris pe:

  Superb sistem de racire !
  Si multumim tie draga Monstru ca ne-ai prezentat Bestia in amanunt .
  Mi se pare mie sau bestia asta de placa are de fapt grosime cat 4 sloturi ?
  Trebuie avut grija sa masori locul in carcasa inainte de achizitie

 2. Victor a scris pe:

  Am si eu o intrebare, vine cu TDA21490 sau TDA21472?

Lasa-ne un comentariu: