Review – Sapphire AMD Radeon RX 7900XTX Nitro+ Vapor-X

Scris de: , in categoria: Featured Articles, Placi video, in 29 December, 2022.

Prezentare

 
Avem de-a face cu o adevarata bestie, Sapphire AMD Radeon RX 7900XTX Nitro+ Vapor-X fiind una dintre cele mai solide placi grafice pe care am pus mana vreodata. Astfel, bestia este echipata cu sistemul de racire Tri-X, care incorporeaza tehnologiile Hybrid Fan Blade, WAVE Fin design si V-Shape Fin Design, precum si un vapor chamber masiv care preia caldura degajata de nucleul grafic si memorii

PCB-ul solid in 14 straturi este flancat de o rama turnata dintr-un aliaj de aluminiu si magneziu, care are atat rol de rigidizare a PCB-ului, cat si de baza pe care se monteaza toate celelalte componente. Latura din spate este protejata de un back-plate metalic care preia caldura degajata prin PCB, in timp ce marginile placii sunt flancate de catre doua benzi ARGB, integrate in difuzoare rigide mate.

Sapphire AMD Radeon RX 7900XTX Nitro+ Vapor-X este echipata cu doi conectori HDMI, doi conectori Display Port, trei conectori PCI-E 8 pin pentru alimentare, un conector ARGB, precum si cu un buton usor accesibil cu ajutorul caruia putem schimba profilele de BIOS. Astfel, placa este echipata cu doua chip-uri de BIOS si un selector cu trei pozitii.

Pozitia implicita este Performance Mode, urmata de Silence Mode, respectiv de Software Switch Mode, in care putem comuta intre profilele Performance si Silent cu ajutorul utilitarului TriXX. Tot cu ajutorul acestuia putem ajusta viteza de rotatie a ventilatoarelor si putem controla iluminarea ARGB.

 

Comentarii

6 comentarii la: Review – Sapphire AMD Radeon RX 7900XTX Nitro+ Vapor-X

  1. cerulliber a scris pe:

    al IV-lea articol fara overclocking cred. ce se intampla in ultima vreme ?
    (acest comentariu nu necesita nici publicare, nici reply)

  2. Monstru Post author a scris pe:

    Huh? In afara de 1-2 experimente cand se lanseaza ceva nou, nu am mai avut articole de overclocking punctual in cazul produselor de ani de zile. Pentru ca fiind impinse la limita din fabrica, nu mai are nici un rost pentru utilizatorul casnic, nici macar pentru cel pasionat de OC.

  3. CerulLiber a scris pe:

    Multumesc pt raspuns
    Ma gandeam ca Sapphire 7900xtx are potential oc de 10%
    Caz in care performanta relativa devine 97% vs 4080 / 4090 stoc
    Respectiv 87% in 4k plus aproprieri de scoruri in teste sintetice non-raytracing

  4. Monstru Post author a scris pe:

    Si implementarile dichisite de 4080 au acelasi potential de OC, deci nu ajungem nicaieri 🙂

  5. Ropittbul a scris pe:

    Este foarte clar pentru mine ca 7900xtx si mai ales 7900xt nu reprezinta un upgrade de la seria 6000. Si aici ma refer strict la 6900xt / 6950xt racite cu apa si fara nici un fel de limitari. Ma bucur foarte tare ca folosesc in proportie foarte mare acelasi sistem ca cel folosut in review si anume 7950x g.skill 6000cl30 64gb singura diferenta ar fi la placa de baza unde Masterul inlocuieste Extremul. Sistem in care un 6900xt 2750mhz/2100mem 390w 24/7 scoate 24.5k in timespy ~ 7900xt.
    Ma bucur foarte tare ca ati avut timpul necesar acum in sfarsit de an sa disecati in special acest model Sapphire.
    Am o intrebare. Frecventa procesorului care a fost in timpul jocurilor ? Temp?
    Cu oc sau nu 7900xtx ramane in duel cu 4080. 4090 este alta discutie.

  6. Monstru Post author a scris pe:

    Temperatura procesorului o poti vedea in screenshot-ul GPU-Z de pe pagina 2 – 90.5 oC temperatura maxima. Frecventa este stock.

Lasa-ne un comentariu: