Review – Sapphire Pulse AMD Radeon RX 6500XT

Scris de: , in categoria: Featured Articles, Placi video, in 19 January, 2022.

Sapphire Pulse AMD Radeon RX 6500XT

 
Noul an a inceput in forta, cu o serie intreaga de lansari anuntate de catre cei trei mari producatori, iar noi ne-am facut incalzirea cu cateva articole, in care v-am povestit despre aceste lansari. Astfel, pe 4 Ianuarie am aflat ca AMD ne pregatesc o serie noua de procesoare mobile, un procesor care utilizeaza tehnologia AMD 3D V-Cache, o noua generatie de procesoare desktop in a doua jumatate a anului si nu in ultimul rand, o noua placa grafica din seria Radeon RX 6000.

Si asa cum v-ati dat seama deja din titlu, astazi se lanseaza oficial AMD Radeon RX 6500XT, iar noi am testat-o, pentru a vedea de ce este capabila. Discutam despre mezinul seriei RX6000, o placa grafica bazata pe un nucleu minuscul, produs in litografie pe 6nm, gandita pentru gaming Full HD.

Evident, in contextul actual, multi se intreaba care este rostul unei placi grafice entry-level. In fond, unul dintre principalele avantaje ale unei astfel de placi este tocmai pretul scazut, insa daca acesta nu poate fi mentinut in limitele comunicate de producator, asa cum s-a intamplat in cazul celorlalte lansari din seria RX6000, vom avea de-a face cu un produs nu foarte apetisant.

Ei bine, cei de la AMD ne-au comunicat ca acest lucru nu se va intampla in cazul lui AMD Radeon RX 6500XT, aceasta urmand sa isi faca aparitia in magazinele din tara noastra chiar astazi, pentru 1099 RON. Iar in momentul in care cititi acest articol, placile ar trebui sa fie listate deja pe PCGarage si eMAG. Drept urmare, haideti sa vedem ce primim pentru aceasta suma.

 

Comentarii

8 comentarii la: Review – Sapphire Pulse AMD Radeon RX 6500XT

 1. mohsen mohamed a scris pe:

  Great work bro

 2. Tarcau Dragos a scris pe:

  da, da… la anu’ si la multi ani…

 3. Daniel Necula a scris pe:

  FOaie verde lemn de toaca
  Cand imi iau si eu o placa ?
  La anul si la multi ani
  Sau cand am gasca de bani ?

 4. Viorel Susnea a scris pe:

  Pe PC Garage un xfx 6500xt este 1600lei, dupa ce la prima strigare era 1800lei. Cum este mai slaba decat un rx 570 in unele jocuri, nu merita.

 5. Monstru Post author a scris pe:

  Nu acum Daniel, nu acum.

 6. Mihai a scris pe:

  De ce nu ai pus si rezultatele de la Rx 5700 xt ? Ar fi fost frumos sa putem face o comparatie si cu ea.

 7. Monstru Post author a scris pe:

  Ai rezultatele aici https://lab501.ro/placi-video/amd-radeon-rx6000-part-iii-amd-radeon-rx-6800xt-amd-radeon-rx-6800-performanta/6

  Nici macar nu sunt din aceeasi categorie, de ce le-as fi comparat?

 8. Nicolae Drimboi a scris pe:

  Ati vazut undeva acel Asus Rx 6500 Xt la 1099 lei ?

Lasa-ne un comentariu: