Review – Sparkle Intel Arc A770 TITAN OC 16GB – 28 de placi video testate

Scris de: , in categoria: Featured Articles, Placi video, in 19 October, 2023.

Sparkle Intel Arc A770 TITAN OC 16GB

 
Ehehei, dragii monstrului, dar harnicuti au mai fost cei de la Intel in ultima vreme, nu credeti? De la noi placi video pentru segmentul entry-level si pana la o noua familie de procesoare, cu placile de baza aferente, am putea spune ca toamna aceasta are asa… o nuanta albastra in momentul in care discutam despre hardware. Bine… nu avem de-a face cu noutati colosale, arhitecturi sau procese de fabricatie noi, insa acest lucru nu reprezinta neaparat o problema pentru pasionati, in fond, orice produs nou este binevenit atata timp cat aduce noutati interesante.

Si daca in ultima saptamana am tot discutat despre produse noi, eu as vrea astazi sa va povestesc tot despre un produs Intel, dar unul care se lansa in urma cu un an, cand eu eram plecat din tara iar sample-urile pentru acest produs nu erau disponibile chiar din abundenta, ba din contra. Vedeti voi, in ultimul an driverele si suportul in jocuri au ajuns la zi si in cazul placilor grafice Intel, iar acestea au reusit sa faca o figura frumoasa in segmentul mainstream. Astfel, v-am povestit pana acum atat despre Intel Arc A750 in mai multe variante, cat si despre nou lansatul Intel Arc A580.

In aceste conditii, a ramas o singura placa grafica din seria Arc A700 despre care nu am discutat, mai precis varful de gama Intel Arc A770. Ei bine, am apelat din nou la colegii de la Sparkle pentru a rezolva aceasta problema, acestia fiind un important partener Intel, drept urmare, nu dupa mult timp a ajuns in laborator Sparkle Intel Arc A770 TITAN OC, nu in orice versiune, ci chiar in versiunea de varf, echipata cu 16GB memorie GDDR6.

Desigur, nu este vorba despre un produs nou, dar am profitat de aceasta ocazie, precum si de faptul ca nu stim cu siguranta cand si daca se vor mai lansa placi grafice in generatiile actuale, pentru a introduce in grafice toate placile grafice testate cu metodologia LAB501 2023, adica nu mai putin de 28 de modele, acoperind aproape in totalitate seriile RTX 4000, RTX 3000, RX 7000, RX 6000 si ARC. Drept urmare, in momentul in care discutam despre placi grafice din aceste serii, din punctul meu de vedere acesta este articolul LAB501 la care puteti reveni intotdeuna pentru a verifica performanta.
 

Comentarii

3 comentarii la: Review – Sparkle Intel Arc A770 TITAN OC 16GB – 28 de placi video testate

 1. bau a scris pe:

  “Raportandu-ne la RTX 4090, cea mai puternica placa video din testele noastre, Sparkle Intel Arc A770 TITAN OC 16GB obtine o performanta medie cu 3% mai scazuta fata de RX 7600 si GTX 4060.”

  Cred ca este vorba de RTX 4600.

 2. bau a scris pe:

  Raportandu-ne la RTX 4090, cea mai puternica placa video din testele noastre, Sparkle Intel Arc A770 TITAN OC 16GB obtine o performanta medie cu 3% mai scazuta fata de RX 7600 si “GTX 4060”, respectiv cu 1% peste RX6600XT si 4% peste ARC A750.

 3. Monstru Post author a scris pe:

  Puterea obisnuintei 🙂

Lasa-ne un comentariu: