Intel Raptor Lake – Part I – Modele, pret

Scris de: , in categoria: Featured Articles, Procesoare & Chipseturi, in 27 September, 2022.

Concluzii

 
Ei bine, dragi tovarasi si prieteni, asa cum va spuneam nu cu mult timp in urma, lucrurile sunt pe cale sa se incinga. Pentru ca dupa ce AMD au executat ireprosabil lansarea noilor procesoare Zen 4, in curand va fi randul celor de la Intel sa le ofere o replica pe masura, prin lansarea celei de-a 13-a generatii Intel Core, nume de cod Raptor Lake.

Si asa cum am vazut astazi, lucrurile arata promitator, Intel oferind mai multe nuclee, frecvente mai ridicate si o cantitate mai mare de memorie cache, pentru preturi similare cu cele ale procesoarelor din familia Alder Lake. Mai mult decat atat, pentru cei care isi doresc o platforma adusa la zi, vom vedea si o noua generatie de placi de baza, construite in jurul chipset-ului Z790.

Desigur, ramane de vazut cum se vor comporta in practica noile procesoare Intel Raptor Lake, cum se vor compara cu oferta AMD si la ce preturi vor ajunge in magazinele din tara noastra. Un lucrur este sigur insa, toamna 2022 este cu siguranta toamna lansarilor, pentru ca demult nu s-a mai intamplat ca toti producatorii importanti sa lanseze generatii noi de produse in mai putin de 3 luni de zile. Drept urmare, stati prin zona, pentru ca distractia de-abia incepe!
 

Comentarii

5 comentarii la: Intel Raptor Lake – Part I – Modele, pret

 1. Traian Chiriac a scris pe:

  Se pare ca generatia Intel se anunta una cu un spor de performanta apropiat de cel anterior…nu mai mult de 10-13% probabil, insa de admirat este Ryzen 5800X3D cum sta destul de aproape de concurenta.

 2. dsdass a scris pe:

  in gaming, da, vreo 5-10%. Dar in compute, va fi un salt mare.

 3. Cosmin a scris pe:

  Preturile sunt nesperat de bune, tinand cont de anuntul Intel ca le vor creste cu 20%.

 4. dani a scris pe:

  E mentionat i5 12600K in loc de 13600K.

 5. Monstru Post author a scris pe:

  Multam, corectat!

Lasa-ne un comentariu: